Nasser Khader?

Øde Ø bestyrerne Peter Skaarup (DF) og Kristian Jensen (V) har barslet med en ny udlændingepolitik. POLFOTO
Øde Ø bestyrerne Peter Skaarup (DF) og Kristian Jensen (V) har barslet med en ny udlændingepolitik. POLFOTO

Mads Kastrup. Opinionsredaktør på Ekstra Bladet, skriver om politik, kultur og samfund.

Fredag blev integration officielt opgivet i Danmark.

Hvilket kan komme bag på nogen. Landet stod over for at få en ny finanslov, og i stedet står vi tilsyneladende med en ny udlændingelov.

Men sådan er det, når Danmarks de facto regering, Dansk Folkeparti, for alvor sætter ind. Så sætter integrationen ud.

Finansminister Kristian Jensen (V) og Dansk Folkeparti kom fredag eftermiddag ud via glasdøren i Finansministeriet med en finanslov, hvor den mest opsigtsvækkende nyhed var indførelsen af det ombejlede ’paradigmeskifte’ i udlændingepolitikken.

’Vi kan ikke have et system, hvor flygtninge bliver til indvandrere,’ kundgjorde Kristian Jensen.

Tålt ophold i Danmark skal nu foregå på en øde ø. Et nyt udrejsecenter for udviste udlændinge på tålt ophold, som ikke kan sendes hjem til deres hjemlande kommer til at ligge på øen Lindholm i Stege Bugt.

Lindholms historie skal måske ikke ligefrem ’highlightes’ i denne anledning. Som der står på Wikipedia: ’I midten af 2018 sluttede man med at lave dyreforsøg på Lindholm.’ Og det hedder videre: ’Når et dyr først er fragtet med færgen til Lindholm, kommer det ikke levende fra øen. Efter forsøgene er afsluttet, bliver dyrene aflivet og brændt i øens krematorium. Dette er for at minimere risikoen for smittespredning.’

Men inden nogen får kørt sig selv helt op i en spids, er det på sin plads at spørge, hvem, hvad og hvornår. Eksempelvis om det er nyankomne, loven skal gælde? Danmark modtager jo ikke rigtig nogen mere og har ikke gjort det længe.

Integrationsydelse i Danmark kommer under alle omstændigheder til at hedde hjemsendelsesydelse, fremhæver DF. Ifølge gruppeformand, Peter Skaarup, har man hermed sikret, at vi undgår ’en underdrejning af dansk velfærd.’ Hvilket vel er en omskrivning af det gamle omkvæd om, at ’de skal ikke komme her og nasse på vores samfund’.

Men hvem taler vi egentlig konkret om? Såvel på kort som på lang sigt? Og hvornår begynder det?

Eller ønsker man bare hjemsendelsen udbredt til alle af anden etnisk herkomst. Som tidligere Venstre-minister Britta Schall Holberg udtrykte det fredag på Politiken.dk: ’Hvis syriske flygtninge skal vende hjem, bør Naser Khader vel gå forrest.’

Så hvor går grænsen? Nasser Khader, eksempelvis? Han er jo på offentlig forsørgelse, vil mange mene.

Det er i det hele taget alt sammen opsigtsvækkende. Og så nævnes ikke engang det måske mest bemærkelsesværdige i denne tekst: Det kommer sig alt sammen af, at Lars Løkke Rasmussen for enhver pris har brug for en tre-fire måneder mere i regering. 

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
75 kommentarer
Vis kommentarer