Nej, Mogens, børn bør ikke frit vælge køn

Ligestillingsminister Mogens Jensen (S) er klar med regeringens LGBT-udspil:
Her er muligheden for juridisk kønsskifte for personer under 18 år. Det bør stoppes, mener Mads Kastrup. Foto: Peter Hove Olesen/ Politiken
Ligestillingsminister Mogens Jensen (S) er klar med regeringens LGBT-udspil: Her er muligheden for juridisk kønsskifte for personer under 18 år. Det bør stoppes, mener Mads Kastrup. Foto: Peter Hove Olesen/ Politiken
Følg Opinionen

Mads Kastrup. Opinionsredaktør på Ekstra Bladet, skriver om politik, kultur og samfund.

Børn skal kunne skifte køn. Rent juridisk. Det vil sige på papiret. Hvilket for mig svarer til, at man gav lavstammede lov til at skifte højde. Rent juridisk. Da disse også kan have en følelse af at være født forkert.

Men ligestillingsminister Mogens Jensen (S) er klar med regeringens LGBT-udspil:

Her er muligheden for juridisk kønsskifte for personer under 18 år. Indtil nu har kravet for juridisk kønskifte været, at man var myndig. Samt at den kvinde, der juridisk ville være mand - og omvendt - tænkte over det i et halvt års tid. En såkaldt refleksionsperiode, som nu i øvrigt også skal fjernes.

Man skal kunne kaste sig direkte ud i kønsfriheden uanset alder. Man skal endda kunne vælge at være begge dele. Af hensyn til non-binære skal man kunne foretrække et X i sit pas. Hvilket må give visse komplikationer med hensyn til, hvem der skal kropsvisitere en i paskontrollen.

Jeg synes, nogen bør sige stop. Og helst inden vi andre skal ændre vor virkelighedsopfattelse og hidtil opnåede viden. Eksempelvis undertrykke vores overbevisning om, at kønsidentitet er valgfri, ja, men ikke køn. Det sidste sidder mellem benene. Hvilket jeg ofte har nævnt på denne plads.

Piger må gerne blive drenge og drenge gerne piger. Bestemt. Når de altså er myndige og dermed tillægges at være i stand til at være selvstændige og uafhængige individer i stand til at administrere et banklån, hvem de vil stemme på til folketingsvalg såvel som en kønsidentitet – deraf ’juridisk kønsskifte’.

Og selv med juridisk kønsskiftede voksne kommer vi nemt i problemer. Eksempelvis med en juridisk kønsskiftet mand, der insisterer på retten til at gå gennem kvindernes omklædning med svingende tomahawk. Eller som for knap et år siden i Herstedvester Fængsel, hvor en juridisk kønsskiftet mand dømt for grov voldtægt mod en kvinde, krævede at blive overført til kvindefængsel med henvisning til sit nye cpr-nummer.

Vi har dertil allerede eksempler på juridisk kønsskiftede mænd, der gør det lige lovlig fremragende i sport kategoriseret som kvinder.

Jeg ønsker ikke at nedgøre enkelte individers brændende ønske om at ændre køn. Slet ikke. Man må være, hvad man har lyst til. Så længe man ikke bruger det til at kræve andres underkastelse eller opnå fordele. Eller man ikke godtager et flertals abonnement på, at der findes biologi. En følelse at være havnet forkert er ikke grund nok til, at flertallet udråbes som krænkere.

Som før beskrevet på denne plads aktionerede en større gruppe queer- og transfeminister i efteråret ved at blokere indgangen til Kvindehuset i København for at stoppe en lesbisk gruppe feminister i at holde møde.

Transfeministerne hævder nemlig, at biologisk essentialisme undertrykker dem.

Jeg synes, at disse ’aktivister mod transfobi’ har brug for al den hjælp, de kan få. Og det er ikke en lov, der giver børn ret til juridisk kønsskifte. Tværtimod. Det er hjælp til at fatte, at deres virkelighed ikke berettiger dem til at forhindre, at andre udlever deres virkelighed.

Men det er folk som disse, ligestillingsminister Mogens Jensen lægger sig i ske med.

Jeg antager - som lidt mere end midaldrende, hvid, heteroseksuel mand (sikkert med ubevidst undertrykkelses-adfærd) - at jeg ikke er den eneste, der vanskeligt kan øjne bunden i den eksistentialistiske afgrund, jeg her stirrer ned i. Eller sagt på en anden måde:

Jeg er lodret imod.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
60 kommentarer
Vis kommentarer
Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind