Taberpartiet skifter mening - igen

'Først var de imod EU, så gik de ind for EU, så var de imod, så gik de ind for det på ny. Nu er de så imod igen, meddeler partiformand Kristian Thulesen Dahl. DF er blevet de nye radikale, det nye tjah...bom, bom-parti,' skriver Mads Kastrup. Foto: Jens Dresling/ Polfoto
'Først var de imod EU, så gik de ind for EU, så var de imod, så gik de ind for det på ny. Nu er de så imod igen, meddeler partiformand Kristian Thulesen Dahl. DF er blevet de nye radikale, det nye tjah...bom, bom-parti,' skriver Mads Kastrup. Foto: Jens Dresling/ Polfoto

Mads Kastrup. Opinionsredaktør på Ekstra Bladet, skriver om politik, kultur og samfund.

Kan de bestemme sig i Dansk Folkeparti?

Først var de imod EU, så gik de ind for EU, så var de imod, så gik de ind for det på ny. Nu er de så imod igen, meddeler partiformand Kristian Thulesen Dahl. DF er blevet de nye radikale, det nye tjah...bom, bom-parti.

Thulesen Dahl meddelte fredag i sin grundlovstale, at nu vil han ud.

Utvivlsomt ud fra en populistisk kalkule. Oven på corona gør det ondt at være medlem lige nu med hårdt ramte lande i syd, hvorfor EU ser ud til at have mistet sin popularitet. Ergo render Thulesen Dahl og kompagni gerne af pladsen, hvis der ser du til at være stemmer i det.

Her er måske DF’s mulighed for at vriste sig fri af rollen som Danmarks øjeblikkelige, ubestridte taberparti. Lige nu står DF til det laveste antal stemmer i over ti år.

DF vil derfor følge brexit. Vi skal have et ’daxit’. Og hvis briterne ikke får en god aftale, så skal vi have en aftale som Norge, synes Thulesen Dahl. Norge, der som bekendt ikke er medlem, men har adgang til markedet – sjovt nok ved at underlægge sig EU-regler, hvorfor de må følge unionen uden at have nogen indflydelse.

Men det er måske logisk. Dansk Folkeparti er således i EU-spørgsmålet bygget på dobbeltbund.

Vi ved eksempelvis alle, at DF i årevis var den selvudråbte moral i dansk politik, når det gjaldt fifleri med penge i EU? I 20 ÅR tordnede partiet mod pengespild, uansvarlighed og snyd med EU-penge. Blot for selv via Meld og Feld at anvende EU-midler for 4,35 millioner kroner på ulovlig vis. Og dermed være, hvad man hævdede at foragte.

Der er ikke noget specielt efterstræbelsesværdigt Storbritanniens kurs, som det ser ud for nuværende. Brexit har revet Storbritannien midt over. Splittet nationen ad.

Det er let at rive et samfund ned. Sværere er det at bygge det op eller opretholde og udvikle det. Eksempelvis sikre en eksport på langt over 600 milliarder kroner. Og dette sidste er noget, vi helst ikke skal have Dansk Folkeparti til at stå for. Partiet har tilsyneladende ikke begreb om, hvad ansvar er. Da det ved forrige valg som Danmarks største borgerlige parti skulle vælge mellem ansvaret og popularitet, valgte Thulesen Dahl og kompagni sidstnævnte. Lykkeligvis for derpå at blive behørigt straffet for det ved valget efter.

I øvrigt et valg, hvor Thulesen Dahl forsikrede, at partiet ville blive i EU.

Bagmandspolitiet undersøger fortsat, om der skal rejses sag mod Dansk Folkeparti. Indtil da bør der ikke være noget til hinder for en offentlig tiltale for dobbeltmoral.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
149 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen