Velkommen til kønshelvede

Billede fra Copenhagen Pride. Foto: POLFOTO
Billede fra Copenhagen Pride. Foto: POLFOTO

Mads Kastrup. Opinionsredaktør på Ekstra Bladet, skriver om politik, kultur og samfund.

HVIS NOGEN ER I TVIVL OM, hvorvidt Danmark er godt sted at bo, bør de læse følgende:

’Lørdag d. 5. oktober 2019 aktionerede en større gruppe queer- og transfeminister ved at blokere indgangen til Kvindehuset og dermed stoppe en lesbisk gruppe med anti-trans (eller trans-kritisk, som de selv udtrykker det) agenda fra at organisere sig i huset.’

Det er der, vi er. Vi har skabt et samfund, hvor behovspyramiden er så propfyldt, at ovenstående er en ’aktion’ værd.

PRØV AT FORKLARE ovenstående til en sudaneser? Eller en inuit? Eller måske bare ham der Arne, hvis tur det aldrig bliver?

Citatet er fra en artikel forfattet af den nævnte aktionsgruppe selv. ’En koalition af aktivister mod transfobi,’ kalder de sig. Og hvis nogen her spørger: Hvad i alverden er det for noget, så er svaret: ’Gruppens politiske grundlag baserer sig på biologisk essentialisme – en anti-trans ideologi, der påstår, at trans kvinder ikke er 'rigtige' kvinder, samt at T’et bør separeres fra LGBTQIA-bevægelserne.’

DERFOR MÅTTE 13 ’Lesbiske Feminister’ – som queer- og transfeministerne aktionerede imod – ikke komme ind i Kvindehuset i Gothersgade og holde møde. Omkring et dusin mennesker sad iført tæpper og termokander og tronede til fordel for trans-sagen.

Det er så her normalt tænkende mennesker spørger: Behøver vi at beskæftige os med det her? Og svaret er: Ja, desværre. For det er et vanvid, der griber om sig.

FØRST HAVDE VI institut for Kunst- og Kulturvidenskab på Københavns Universitet, der udsendte en mail, hvor instituttets undervisere fik besked på, at de bør undgå at sige ’han’ eller ’hun’ til deres studerende af hensyn til transkønnede.

’Undgå at samle/anråbe de studerende med kønnede betegnelser, såsom: damer/piger eller gutter/drenge,’ skrev institutlederen og studielektoren dertil i mailen.

DERNÆST HAVDE VI i begyndelsen af denne måned sagen om en inter-kønnet indsat. I Herstedvester Fængsel sidder en tidligere dømt for grov voldtægt mod en kvinde. Efter et juridisk kønsskifte i 2015 har den indsatte i dag cpr-nummer som kvinde. Fængselspersonalet behandler imidlertid den indsatte som mand. Og nu har den indsatte så lagt sag an.

Og lørdag d. 5. oktober – på den store aktionsdag ved Kvindehuset, nåede vi så dertil, at lesbiske åbenbart ikke må holde møder uden at tage transkvinder i ed. Som forfatteren Susanne Staun skriver på netmediet pov.international, aner man her ’et stærkt udvidet søstersolidaritetsbegreb’:

’Diktummet om, at en lesbisk ikke må afvise en transkvinde, svarer til at kræve, at kvinder ikke må have personlige præferencer, der involverer race eller køn. Hvis en kvinde ikke tænder på asiater, er hun ifølge transideologien racistisk.’

JA, VI ER NØDT  til at beskæftige os med det her. Fordi en bunke velmenende mennesker, hvis primære frygt er ikke at krænke nogen, det seneste år er faldet over hinandens ben for at komme først med støtte valgfrit køn. Sågar inklusive både inter- og intetkøn.

Det er ikke mildest talt ikke helt gennemtænkt.

SOM ANNA LIBAK  skrev i Opinionen sidste år, er det kun begyndelsen: ’Hvad er i grunden argumentet for, at højde og vægt ikke skal være valgfri? Og hvorfor skal andre bestemme, om man er barn, gammel eller ung? Der er gammelkloge børn, der føler sig ældre end de er, og der er rigtig mange ældre mennesker, som aldrig er blevet voksne.’

Når transkønnede aktionerer mod lesbiske, og vi accepterer det, har vi ikke alene givet vores anerkendelse, vi har leveret vores underkastelse. Og det er den direkte vej til krænkelseskulturens diktatur.

DET BØR STOPPES. Og helst med det samme. Inden vi andre skal ændre vor virkelighedsopfattelse og hidtil opnåede viden for ikke at fornærme mere eller mindre velbegrundede følelser hos et mindretal. Eksempelvis undertrykke vores overbevisning om, at kønsidentitet er valgfri, ja, men ikke køn.

Det sidste sidder mellem benene.

Jeg er ikke i tvivl om, at Danmark er et fantastisk sted at bo. Netop fordi man må være, hvad man har lyst til. Så længe man ikke bruger det til at kræve andres underkastelse.

VI ANDRE HAR NEMLIG  også lov. Eksempelvis til at udpege narcissister forklædt som ofre, når vi støder på dem.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
48 kommentarer
Vis kommentarer