Bedst når det er værst

'Bachelor' Casper Berthelsen er robot. Det er Majbritt Maria Lundgaard overbevist om. Foto: TV2
'Bachelor' Casper Berthelsen er robot. Det er Majbritt Maria Lundgaard overbevist om. Foto: TV2

Majbritt Maria Lundgaard, radiovært, debattør og satiriker

Det ellers mondæne TV 2 appellerer med deres onlinesatsning, 'Bachelor', til svinehunden i os alle sammen. Selvom mange har travlt med at riste kanalen for et - på alle måder - udateret datingkoncept, så holder programmet alligevel. For de har regnet ud, at os, der kigger med, dybest set er ligeglade med hvad, der er passende.

Vi vil bare gerne se folk, der snasker sig godt til.

Efter et grufuldt, indespærret år i joggingtøj finder jeg en syg tilfredsstillelse i at se så meget make-up, øjenvippeforlængelser, stiletter, skørter og selvbruner samlet på ét hotel. De græske omgivelser alene er til at savle over, for ingen af os har jo været afsted til noget som helst, så bare det at se en palme er tæskelækkert. Men det lækreste er alligevel den, nærmest antropologiske, brille, man kan se programmet igennem.

Helt kort så er konceptet, at 18 kvinder rejser til et græsk paradis, hvor en 'bachelor', altså en singlemand, allerede venter på at date dem alle sammen. Herfra er præmissen, at ægte kærlighed skal spire i mellem en (eller flere) af de 18 kvinder og ungkarlen, hvilket unægtelig giver emotionelle sammenstød, skuffede forventninger og decideret drama; programmets raison d’etre.

I sagens natur er det jo en syg konstellation, at 18 kvinder skal kæmpe om at tiltrække sig en mands udelte opmærksomhed. Herligt bizart er det,  at alle disse konkurrenter mases ind på det samme hotel, hvor de gudhjælpemig skal foregive at være veninder imens, de skiftevis drager ud på date med den samme mand.

'Jeg er superglad for, at hun har haft en dejlig date,' siges det om og om igen, så pinefuldt og så bedragerisk, at man må spørge sig selv, om deltagerne har glemt, hvorfor de er der.

Og det har de måske, for populariteten i kvindeflokken bliver på kort tid vigtigere end det egentlige mål; at få gaflet bacheloren til sig selv.

Hurtigt udvikler kvinderne en form for søsterligt demokrati, hvor alle kommer lige meget på date eller får lige meget 'alenetid' med singlemanden. Kun én enkelt deltager er nådesløs i sin retorik omkring, hvorfor hun er der, og hun lægges naturligvis hurtigt for had af alle de andre kvinder, der fortsat begiver sig af med den uldne løgn og det forlorne fællesskab omkring svømmepølen. I øvrigt samme deltager, der, iført en lyslilla paryk lagde bacheloren i håndjern og slæbte ham væk fra en date med en anden deltager den første aften.

Good on you, girl.

Bacheloren selv er en 32-årig, ekstremt veltrænet kaptajn i flyvevåbnet fra Aarhus ved navn Casper Berthelsen. Og så er han jo robot, det skal selvfølgelig lige nævnes. Det er endnu ikke blevet afsløret i programmerne, men det er jeg sikker på, han er.

Uanset hvor utiltalende en af de 18 bejlere fremstår, formår manderobotten nemlig at rose kvinderne i jorden på den mest upersonlige, generiske og ikke-konkrete måde. Intet gør ham utilpas, alting kan opfattes som mod, god energi eller tillid og samtlige 18 kvinder 'kunne godt være noget for ham.' Hans hår bevæger sig ikke i vinden og han har endnu ikke givet indtryk af, at han har så meget som stjålet fra en jordbærbod i hele sit liv.

Faktisk har han ikke rigtig givet noget indtryk overhovedet. Så, ja. Robot.

Det er simpelt, ikke-undskyldende reality TV, når det er værst. Og 'Bachelor' er bedst, når det er værst.

Pæne TV 2 har ikke overgået sig selv, fordi konceptet er revolutionerende. Ja, endsige er passende i en tidsalder, hvor dynamikken mellem mænd og kvinder og fokus på udseendes betydning, eller på mental sundhed og søsterskab vinder større og større indpas.

De har måske snarere undergået sig selv og lavet den slags TV, de største svin i os gerne vil se.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
41 kommentarer
Vis kommentarer