Hvad Frank Jensen SKULLE have sagt på Islands Brygge

Sådan lød det, da Frank Jensen gik af som overborgmester.

Majbritt Maria Lundgaard, radiovært, debattør og satiriker

Nå, så skete det alligevel. Frank Jensen, nu tidligere overborgmester for Socialdemokratiet i København, trækker sig fra posten.

I samme ombæring trækker han sig også som næstformand for Socialdemokratiet og i dansk politik generelt. Efter en uge med adskillige beskyldninger om krænkelser fra nær og fjern måtte det vel for pokker blive udfaldet. Krænkelser, der rækker flere årtier tilbage, og som involverer højgravide journalister, ungdomspolitikere m.fl.

Det sker, mindre end et døgn efter at han var glad for, at et - til lejligheden særindkaldt - udvalg af medlemmer af Socialdemokratiet i Københavnsområdet og af S-gruppen på Københavns Rådhus ved håndsoprækning havde bakket op om et kandidatur til at fortsætte på overborgmesterposten i 2021.

Det var derfor med bankende hjerte, at jeg tunede ind på livestreamingen fra Islands Brygge mandag klokken 12. Jeg regnede med, at det kunne være alt fra meldingen om, at Frank Jensen skulle stå i spidsen for en ny, feministisk tænketank (krænkere skal som bekendt helst være en del af løsningen), til beskeden om, at han ville tage en lang, god orlov med de børnebørn, vi godt nok har hørt en del om efterhånden. Men dét, der fulgte, var endnu mere utroligt.

'Jeg har sovet på det, og med det store mediepres, der ligger lige nu, så må jeg sige, at det kommer til at skygge for det politiske arbejde, jeg gerne vil beskæftige mig med. Og min person skal ikke skygge for det gode arbejde, der skal fortsætte i denne fantastiske by, som jeg har udviklet i 11 år. Vi er blevet 100.000 flere indbyggere, vi er blevet til en by, børnefamilierne rigtig gerne vil være i. I 1987 var København en lidt mørk og trist by, som børnefamilierne flyttede ud af, i dag er København en meget meget børnerig by. Vi har bygget daginstitutioner til mere end 10.000 børn og vi bygger skoler – mange skoler. Ren havn! Og ...'

Ja, og så må jeg indrømme, at jeg ikke kan huske det næste, der blev sagt, for jeg havde på det tidspunktet presset alt sølvbestik, jeg ejer, så langt ind i øregangene, som det var mig muligt. Der må være grænser for, hvad vi skal høre på; man indkalder ikke til pressemøde om sin egen politiske afgang på grund af årelange krænkelser mod kvinder, hvorefter man bruger taletiden til at polere sit eget eftermæle og til at tale om, hvor god, man faktisk også var, når man altså ikke havde travlt med at slikke på folk, man skulle samarbejde med.

Frank, du kan bygge 1000 almene boliger til børnefamilier og pille én journalist i skridtet under bordet til en professionel sammenkomst, og du vil aldrig blive husket som 'boligbyggeren.' Hvis du virkelig vil huskes for at have været børnefamiliernes overborgmester i København, skulle du måske ikke have raget på deres mødre, imens tid var.

Så kære Frank Jensen. Her er derfor den tale, du SKULLE have holdt:

'Efter det gennem den sidste uges tid ikke er lykkedes mig at lægge retorisk afstand fra de krænkelser, jeg har begået i gennem flere årtier, og jeg i går fik en opringning fra vores statsminister, trækker jeg mig i dag. Mette Frederiksen vil gerne være statsminister lidt endnu, og jeg har jo også været lidt en klamrian i mange, mange år, så derfor er det kun naturligt, at jeg bliver en del af løsningen ved at overlade mit job til én, der godt kan deltage i en personalefest uden at rage på de omkringværende.'

'Jeg holder mig for god til at kalde det mediepres, jeg kunne ikke drømme om at nævne hverken almene boliger eller metroen her i dag, og I må fandeme undskylde, at jeg har været sådan en retorisk, fej karl.'

'Sorry! Jeg finder selv ud!'

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
75 kommentarer
Vis kommentarer