Hvorfor råber I 'fisse' til Schmeichel?

Fotoet er fra Rådhuspladsen, København, vi ved ikke, om personerne på billedet også råber 'fisse' til Schmeichel. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Fotoet er fra Rådhuspladsen, København, vi ved ikke, om personerne på billedet også råber 'fisse' til Schmeichel. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Majbritt Maria Lundgaard, radiovært, debattør og satiriker

Danmark har en chance for at vinde EM. Eriksen har det godt igen. Halvdelen af befolkningen har fadøl i håret og resten er i dyb ekstase.

Igennem de begejstrede brøl fra rækkerne høres pludselig noget om det kvindelige kønsorgan, så igen noget om det kvindelige kønsorgan og til sidst nævnes målmanden.

Jeg har sammenlagt set halvanden time fodbold i hele mit liv, så nedenstående er et oprigtigt spørgsmål til råberne af ovenstående. Hvorfor pokker råber I dét?

Hvorfor råber man 'fisse' til Kasper Schmeichel?

Min mand kiggede op fra computeren og trak headsettet lidt ned om ørerne.

'Er det ikke bare, fordi folk råber noget, de godt kan lide?'

Han er håndboldspiller og derfor ikke helt inde i loopet, når det gælder om at forstå dette særprægede kampråb. Han mindes heller ikke selv at have skreget om vulva på et stadion nogensinde, så han er en elendig hjælp.

Det skal også nævnes her, at jeg ikke føler mig provokeret, endsige generet af tilråbet. Jeg er vældig taknemmelig for dén del af kvindens anatomi, ellers var min datter svært kommet til verden. Ja, vel ingen af os. Jeg forstår det ganske enkelt bare ikke.

Er det derfor?

Kunne man i så fald, med samme logik, råbe 'Bearnaise, softice – Schmeichel er en mur' eller 'nakkemassage, true crime – Schmeichel er en mur'? Eller er det netop fordi, det er lidt uartigt og tabubelagt at sige 'fisse' af en eller anden grund, at I først råber det, når I er så mange? Er det så simpelt, at de allermest entusiastiske fodboldfans ofte er mænd, der som drenge har fået at vide, at 'det siger man ikke'? Og som derfor råber af karsken bælg, når de er blevet ældre?

Ved I godt, at I til hver en tid må stille jer ud i haven og skrige 'kusse', hvis I har brug for det?

Hvis man skal nævne tre ting i et kampråb, er det så ikke sløjt, at to af dem betyder det samme? Hvem var egentlig den første til at råbe præcis dét? Og gad vide, om Kasper Schmeichel er ved at være træt af at høre på al det fisseri…

Måske gør jeg det sværere, end det er. Det er fordi, jeg har svært ved at forestille mig, at jeg nogensinde skulle råbe 'diller, pikkemand – Thisgaard er en mur' til herrelandsholdets kvindelige pendant. Bedst som jeg var ved at opgive at forstå kampråbet, kom Louise Kjølsen ind fra højre i JP.dk med ønsket om, at kampråbet ikke blev brugt og om niveauet kunne sættes lidt højere.

Jeg har aldrig klikket så hurtigt på et kommentarspor før. Og så forstod jeg, at det handler om ytringsfrihed. Så bliver det ikke flottere. Det handlede også lidt om, at Louise Kjølsen jo er kendt for at twerke og derfor åbenbart bare skulle holde sin kæft, som indtil flere seniorborgere gjorde hende opmærksom på ned gennem kommentarerne.

På grund af ytringsfrihed, okay?! Sådan. Hold lige kæft, Louise. Vi er faktisk nogle mænd og kvinder mellem 45 og 65, der godt kan lide at skrige fisse!

Så snart jeg får et kvalificeret svar på, hvorfor det giver mening, vil I blive informeret. Indtil da: softice, dillerfrans – nu går jeg mig en tur!

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
157 kommentarer
Vis kommentarer