Mette ligner en fyr foran en andens Lamborghini

'Jeg skal afholde mig fra at spørge, om ikke statsministeren - og danskerne - var bedre tjent med, at hun lader andre pudse sine vinduer og går til møde om den rasende pandemi, der har flået landet fra hinanden i snart et år,' skriver Majbritt Maria Lundgaard,der dog alligevel har en anke. Foto: Mettes medierådgiver
'Jeg skal afholde mig fra at spørge, om ikke statsministeren - og danskerne - var bedre tjent med, at hun lader andre pudse sine vinduer og går til møde om den rasende pandemi, der har flået landet fra hinanden i snart et år,' skriver Majbritt Maria Lundgaard,der dog alligevel har en anke. Foto: Mettes medierådgiver

Majbritt Maria Lundgaard, radiovært, debattør og satiriker

Det er blevet moderne at være et almindeligt menneske. Og det er i udgangspunktet rart, da det er os, der er flest af.

Problemet opstår, når trenden breder sig til mennesker, der ikke er almindelige. Så minder det hele mest af alt om en ungersvend, der i ramme alvor skifter sit profilbillede ud med et billede af ham og den Lamborghini, han tog opstilling ved siden af på fortovet foran Café Victor i København. Ingen køber rigtig præmissen om, at han ejer bilen, og han fremstår pludselig fattigere, end han egentlig er. Det samme gør sig gældende, når politikere stiller op til portrættering med hverdagssysler, der nok ikke tilhører deres hverdag.

Man havde knapt nået at glæde sig over, at danske politikere over en bred kam stoppede med at lade selfies akkompagnere snart sagt alle politiske budskaber, før man var indlagt til den næste trend; nemlig disse 'jeg er jo også bare et menneskøøøh'-portrætter. Videoer, hvor statsministeren blandt andre støvsuger internettet for sympati ved at heppe på de danske håndboldherrer, bølgede ind over Facebook.

Derpå fik vi 'jeg spiser da også lugtende mad'-billedet med makrel og agurk; en kombination, de fleste skal have en kniv for struben for at indtage. Og sidst har vi altså fået et rengøringsbillede. Mette Frederiksen står i et vindue og pudser sine vinduer udvendigt. I frostvejr. Og med glasrens. Jeg vil ikke påstå, at jeg er en alvidende husmor, men jeg ved da, at man ikke anvender glasrens udvendigt, og at man aldrig pudser vinduer i frostvejr. Og det er her, Mette Frederiksen lidt for åbenlyst låner af Lamborghini-analogien.

Lige såvel som man med lidt ond vilje kan se for sig, hvordan statsministeren har googlet 'hvad spiser almindelige mennesker til frokost i 2021,' kan man se for sig, hvordan en yngre kommunikationsmedarbejder har søgt på 'vindue + rengøring + glas + rent' og nået frem til, at dagens almindelig-menneske-flush til sociale medier skal handle om rengøring. I farten glemte man bare, at vinduer har en inder- og en yderside, hvoraf sidstnævnte som regel vaskes med vand, eddike, sulfo eller alle tre dele. Måske vil jeg endda være så flabet at påstå, at hvis man tjener 1.6 millioner kroner om året, så pudser man ikke selv sine vinduer. Det kunne glasrensen og frostvejret også understøtte; hun ved simpelthen ikke, hvad hun laver. Men det er en ondsindet påstand, og jeg skal gerne tage den i mig igen, hvis det viser sig, at hun bare er ekstrem dårlig til at gøre rent.

Jeg skal altså ikke påstå, at jeg kender til vores statsministers indre liv og præferencer, når det kommer til dansk sport, frokost eller rengøring. Det er fuldstændigt sandsynligt, at Mette Fredriksen er lige så optaget af sport, fiskepålæg og rengøringsprodukter, som de vælgere, hun forsøger at appellere til. For det mest sindssyge er, at dykker man ned i kommentarsporet, så virker det. Kun hver 5. kommentar pointerer, at menneskøøøh-projektet er blevet for åbenlyst nedadlegende, imens alle andre hylder, hvor fantastisk naturlig hun er. Tænk engang; Mette Frederiksen behøver ikke engang en kommunikationsekspert. Hun kan nøjes med at åbne en dåse makrel og købe en flaske Ajax.

Jeg skal afholde mig fra at spørge, om ikke statsministeren - og danskerne - var bedre tjent med, at hun lader andre pudse sine vinduer og går til møde om den rasende pandemi, der har flået landet fra hinanden i snart et år; Mette Frederiksen har fuldt ud lige så meget ret til fridage som alle andre. Jeg kan endda forestille mig, hun virkelig har brug for dem. Men et råd til landets overhoved fra en pensioneret kampagneleder kunne være, at man i en krisesituation, bør virke travl.

Og ønsker man at kapre vælgersympati i sin fritid, må man fremstå ærlig. Ellers kommer man nemt til at ligne en fyr foran en andens Lamborghini.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
84 kommentarer
Vis kommentarer