Orbans mod og Junckers sorte snak

Følg Opinionen

Morten Messerschmidt. Medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti.

 

Tirsdag og onsdag holdt to mænd hver sin tale nede i Strasbourg. Tirsdag talte Ungarns regeringsleder Viktor Orban i fem minutter. Onsdag talte EU-kommissionens formand  Jean-Claude Juncker i 50 minutter.

Mens Viktor Orbans tale vil blive husket for sin ærlighed og sit mod, så vil Jean-Claude Junckers tale ikke blive husket for noget som helst.

Den store modedille i EU-parlamentet har et stykke tid været at udslynge eder og forbandelser imod Ungarn. Ungarn har nemlig forsvaret sin egen og dermed en del af Europas grænse imod masseindvandringen ved at lukke grænsen af, og det virkede faktisk. Ungarn sagde også nej til at tage imod tvangs-kvoter af migranter, fordelt af Bruxelles. Det virkede også. Vi kan takke Ungarn for, at tvangs-kvoterne aldrig kommer på bordet igen.

Men den slags gør EU-politikerne hævngerrige.

Derfor har en af EU-parlamentets utallige komiteer lavet en rapport om Ungarn, som skildrer landet som en blanding mellem en halvfascistisk koncentrationslejr og et middelalder-kristent tyranni med Grev Dracula ved magten.  

Anti-Ungarn-rapporten ville dog fremstå svag, hvis den alene omtalte sagens hårde kerne, som naturligvis er masseindvandringen til Europa. For i dét spørgsmål er mindst halvdelen af europæerne nået til samme konklusion som Viktor Orban og hans parti - som i øvrigt har vundet tre parlamentsvalg i træk uden at måtte ty til svenske metoder.

Derfor er anklagerne imod Ungarn for at være umenneskelig over for migranter pakket ind i et jamrende anklageskrift om dagpenge, barselsorlov, skoleundervisning, tiggeri, holocaust, hjemløse, hustruvold og selvfølgelig romaerne. Alt sammen problemer, som ikke burde rage EU-parlamentet. Og alt skytset leveret af tjenstvillige journalister, Amnesty International og de talløse NGO’er, betalt af Europas skatteydere og den humanistiske finansspekulant George Soros.

Viktor Orban valgte at møde op i EU-parlamentet – det havde han ikke behøvet – for at forsvare sit land og tage imod den ubehøvlede forsamlings hadefulde ukvemsord og beskyldninger. På ganske kort tid blev pli og almindelig høflighed erstattet af niveauet i en svensk valgkamp.

Men bagefter stod det befriende klart, at EU-parlamentarikerne kan hyle og skrige, så meget de vil: Ungarn bliver aldrig et indvandrings-land, så længe Viktor Orban har et solidt mandat i ryggen.  

Til forskel fra Orbans klare tale tirsdag var det dagen efter så uklart som nogen sinde, hvilken tilstand EU reelt befinder sig i. Onsdag holdt Jean-Claude Juncker sin tale om 'Unionens tilstand'. Den er EU´s årlige, dårlige og blege efterligning af den amerikanske præsidents 'State of the Union'-tale. Et forfængeligt forsøg på et PR-stunt, som sammen med EU-flag, EU-sokker, EU-dag og EU-hymne skal vise, at her er der virkelig tale om en union!

Men USA og Ungarn er ægte nationer med ægte, valgte ledere. Det er EU og Jean-Claude Juncker ikke.

'Unionens tilstand' er helt i top ifølge Juncker, for vi har ikke haft krig i Europa i over 70 år, og vi har lige reddet Grækenland. Ganske vist er 65 millioner borgere ud af 510 millioner på vej hjem igen til deres eget land, efter næsten fire årtiers ørkenvandring i Bruxelles; men de har også mest været til besvær, og de skal ikke tro, at der bliver givet ved dørene.

Det eneste problem er, at EU mangler arbejdskraft, men den kan vi hente i Afrika på velordnet vis. Det har også vist sig, at der er lidt problemer med såvel de ydre åbne grænser som de indre åbne grænser, men det skal ikke bekymre, for EU vil ansætte 10.000 funktionærer under FRONTEX, som meget hurtigere end i 2015 kan registrere og videresende de asylansøgere, som EU fragter over Middelhavet.

Dén købte Venstres Jan E. Jørgensen øjeblikkelig: 'Det er jo løsningen på, at EU får stærke, ydre grænser!'

Tirsdag var EU-parlamentet præget af uforskammetheder; det var i det mindste underholdende i al sin åbenlyse frækhed. Til sammenligning var onsdagens tomme ritual og sorte snak så indholdsløst og kedeligt, som man kunne vente.  

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
43 kommentarer
Vis kommentarer
Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+