'Hovedløst at ophæve grænsekontrollen'

Her grænsen mellem Serbien og Ungarn.
Her grænsen mellem Serbien og Ungarn.

Euopæerne begynder langsomt at indse, at de må forsvare deres grænser, hvis de vil bevare det Europa, de kender. Og det sker på trods af EU.

Østrig har netop sendt soldater til Brennerpasset for at beskytte sin grænse mod Italien, hvor kaos og lovløshed breder sig. Tusinder af afrikanere, som har nægtet at lade sig registrere i Italien, fordi de vil til Nordeuropa, forsøger dagligt at trænge ind i Østrig. Men nu sætter Østrig altså hæren ind.

Samtidig indsætter Bulgarien 600 værnepligtige og kamptropper for at beskytte sin grænse mod Tyrkiet. Bulgariens forsvarsminister siger:

'Vi kan ikke tillade illegale migranter i stort tal at trænge ind i Europa... Vi burde indsætte NATO- eller EU-styrker i Italien og Grækenland og forsvare Den Europæiske Unions ydre grænser, om nødvendigt med våbenmagt.'

Ungarn viste vejen i september 2015, dengang digerne bristede, og folkevandringens flodbølge skyllede ind  over Europa. Viktor Orban satte fanger til at bygge solide og velbevogtede hegn på grænsen til Serbien, og nu har Slovenien, Serbien, Kroatien, Makedonien og Østrig alle har rejst grænsehegn.

Fra Berlin, Bruxelles, Strasbourg og hele den velpolstrede migrant-lobby rejste sig et ramaskrig:

'Hvor umenneskeligt! Hvor usolidarisk!' Og da hegnene alligevel blev rejst, spåede de håbefuldt: 'Det virker ikke! Flygtningene kommer alligevel!

Men det virker. Det ser vi af den simple kendsgerning, at kun ganske få migranter dagligt trænger ind i de lande, der bevogter deres grænser benhårdt, f.eks. Ungarn. Det var ikke EU’s aftale med Tyrkiet, men Ungarns grænsehegn, som lukkede den såkaldte Balkan-rute.  

Men naturligvis søger migranterne efter nye veje til Europa.

Alene i år er knap 100.000 afrikanere ankommet ulovligt til Italien, 40 procent af dem fragtet fra Libyen over Middelhavet af såkaldte NGO-skibe bl.a. fra Læger Uden Grænser og Red Barnet. 

Men nu har Italien fået nok og har bedt NGO-skibene om at holde sig væk. Italien hjælper nu aktivt Libyens kystbevogtning med at presse bådene tilbage. Resultatet er, at migrant-strømmen fra Libyen til Italien er aftaget betragteligt fra juni til juli.

Nu gælder det Spanien. I Marokko venter afrikanske mænd i hundredtusindvis på en chance for at komme ind på spansk territorium og derfra til Europa. De seks meter høje hegn er ganske effektive, men alt for mange har heldet med sig. Nu begynder de at krydse Gibraltarstrædet. I alt er 11.000 nået til Spanien i år. Spanien er et nyt hul i Europa, som bør lukkes.  

Der er håb. Men skaden er sket. Fordi Italien og Grækenland ikke forsvarede deres territorium i tide, fordi  ulovlige migranter ikke blev interneret og udvist, og fordi de åbne grænser viste sig at være åbne sår, flakker en rastløs, lovløs hærskare på hundredtusinder af migranter nu rundt i Europa. 

I den situation vil det være hovedløst at ophæve grænsekontrollen, som Bruxelles kræver det, den 11. november i år. Hvert land må afgøre, om de vil beskytte sig med hegn, voldgrave, pigtråd, politi, militær, gendarmer eller hjemmeværn. Bare det virker; for først når alle europæerne har fuld kontrol med deres eget land, kan mere åbne grænser komme på tale, og det har desværre lange udsigter.

Jeg håber derfor, at Europas borgere for deres egen skyld siger nej til EU og ja til deres eget land.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn og efternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
kommentarer
Vis kommentarer

Morten Messerschmidt. Medlem af EU-parlamentet for Dansk Folkeparti, skriver om Danmark og verden.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen