Annonce:
Annonce:

Ingen tør sige nej til 16-årige Greta

'Den nu 16-årige Greta Thunberg har i flere måneder været hele den vestlige verdens klima-krammedyr,' skriver Morten Messerschmidt. Her er Greta fotograferet ved topmøde for verdens ledere i Davos i Schweiz. Ritzau/Scanpix
'Den nu 16-årige Greta Thunberg har i flere måneder været hele den vestlige verdens klima-krammedyr,' skriver Morten Messerschmidt. Her er Greta fotograferet ved topmøde for verdens ledere i Davos i Schweiz. Ritzau/Scanpix
Annonce:
Følg Opinionen

Morten Messerschmidt. Medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti.

 

Er børn mon klogere end voksne? Jeg tror det ikke. Der findes naturligvis dumme voksne, men livserfaring har vel altid været et gavnligt redskab til at overleve.

'Nej, du må ikke lege med bjørneungerne! Læg den dér fra dig, det er ikke en rangle, men en klapperslange! Gå ned fra den træstamme, det er en krokodille!'

Forældre skærmer instinktivt deres børn mod farer og frygt. Forsøger at gøre dem trygge. Viser dem vejen. Det hedder yngelpleje.

Men den gælder ikke for svenske Greta Thunberg. Hun er ikke bare bange for selv at dø, men bærer hele menneskehedens frygt for at dø på sine spinkle pigeskuldre. Da hun sidste år fortalte sine forældre, en berømt operasanger og en skuespiller, at hun ville demonstrere for klimaet foran den svenske Riksdag i stedet for at passe sin skole, fik hun sin vilje.

Annonce:

Og hvilken gave til menneskeheden, det blev! Som en blanding af Jeanne D’Arc og Pippi Langstrømpe, med evner til at se ind i fremtiden og dertil udstyret med overnaturlige kræfter, har Greta Thunberg på rekordtid opnået ubestridt status som den vestlige verdens allerdårligste samvittighed.

Den nu 16-årige Greta Thunberg har i flere måneder været hele den vestlige verdens klima-krammedyr.

Statsledere, journalister, kunstnere, TV-værter og politikere står på nakken af hinanden for at invitere og blive fotograferet sammen med Greta Thunberg. Hendes kalender er fuld af aftaler om at tale på konferencer og til demonstrationer. Tusinder af skoleelever har fulgt hendes eksempel og droppet skolen for at vise, hvor bekymrede de er over menneskehedens snarlige undergang.

Idealet er at være – eller at lade som om, at man er - lige så dødsangst som Greta.

Blandt den ene af de mindst tre diagnoser, som det svenske Folkhemmet har udstyret Greta med, (eller påført hende) har hun 'selektiv mutisme', som betyder, at man nægter at tale i bestemte situationer og til bestemte mennesker.

Men Greta taler løs.

Annonce:

Hun talte på FN’s konference i Katowice i Polen i december og en måned senere på det Verdensøkonomiske Forum i Davos i Schweiz, hvortil hun ankom med tog. (Det tog 32 timer, og forklarer, hvorfor folk foretrækker at flyve.) Om nogle dage skal hun tale i EU’s Økonomiske og Sociale Udvalg, én af EU’s ukendte og totalt overflødige bylder, der ikke desto mindre koster en milliard kroner om året, men som nu håber på at få lidt opmærksomhed ved at invitere den svenske barnestjerne.

Og alle spiller med. Ingen tør sige nej. Alle skal forstille sig og lade som om, at en 16-årig pige endelig har åbnet deres tårevædede øjne for den altopslugende katastrofe.

Svensk Television spillede også med. Med teknisk manipulation fremstillede SVT Gretas optræden på FN-konferencen i Katowice, som om hun talte dunder til et opmærksomt og skamfuldt forum af alverdens ledere. Men salen var næsten tom, da hun stod på podiet. Deltagerne var allerede dampet af og fløjet hjem, halvdøde af kedsomhed efter de forudgående to dages varm luft.

Da Greta Thunberg indledte sin 'skolstreik för klimatet,' faldt det tilfældigvis sammen med, at hendes forældre udgav en slags klima-Greta-bekymret bog. I bogen beskrev de, hvordan Greta var blevet sygeligt angst for klodens fremtid, var holdt op med at spise og fik en depression.

Annonce:

Gretas sælsomme blanding af dødsangst og miljø-fanatisme fik hele familien til at konvertere til veganismen. Den ildhu fik den militante klima-aktivist Bo Thorén fra 'Extinction Rebellion' og 'Fossilfrit Sverige' nys om. Han kontaktede Greta og overtalte hende til at gå i skole-strejke. Han er nu hendes rådgiver. Spindoktor, kalder nogle det. Bo Thorén skrev på Twitter, da Greta var begyndt at vække opsigt:

'Selvfølgelig er skole og uddannelse vigtig. Men endnu mere vigtigt lige nu er det at forhindre den katastrofale klimaforandring. Hvis du er skolelærer og ønsker det bedste for dine børn, så deltag selv i skolestrejken!'

En anden klimaaktivist - og samtidig driftig forretningsmand - Ingmar Rentzhog, som hævder at han 'opdagede' Greta Thunberg, scorede 10 millioner kroner i investeringer til et 'socialt medienätverk som fokuserar på vår tids största utmaning – klimahotet' ved at bruge Greta Thunberg som lokkemad. Han undskyldte dog senere over for hendes forældre.

Annonce:

Som en anden barnestjerne bliver den - efter alt at dømme psykisk skrøbelige - Greta Thunberg kvælende omklamret af alle dem, der ønsker fremgang for hendes sag. For den slags fanatikere er der åbenbart ingen midler, som ikke kan undskyldes med, at de i sidste ende tjente en god sag. Og hvilken sag er vel bedre end klodens overlevelse? Er det ikke i orden at fremme en god sag ved at plante en solid portion dødsangst i sindet på børn og unge mennesker?

Det er hvert fald lykkedes med Greta Thunberg.

Skal jeg sige tillykke? Eller måske rettere: Skam jer!

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
61 kommentarer
Vis kommentarer
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: