Lad os høre mere om det spændende Sverige!

Malmø har længe været plaget af banderelaterede skyderier. Foto. Andreas Haubjerg
Malmø har længe været plaget af banderelaterede skyderier. Foto. Andreas Haubjerg

Morten Messerschmidt. Medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti.

 

I flere døgn i træk skal vi høre om 30 hvide racister, ud af en befolkning på 300 millioner, som demonstrerer foran Det Hvide Hus i Washington; og det får intens dækning i dagevis, at en uvidende studievært på en amerikansk TV-kanal kalder Danmark for ”socialistisk”. Tomrummet bliver fyldt ud med historier om Donald Trumps hår, hudfarve og frygt for bakterier. Men hvad rager det i grunden os, når vi har langt mere at lære af, hvad der sker i Sverige, hvor det vigtigste valg i en menneskealder finder sted den 9. september?

Danmarks Radio har ellers ”Europa-korrespondenter” og ”globale” korrespondenter og udlandskorrespondenter, nogle endda med luftbårne raceheste, men der er åbenbart ikke råd til en velinformeret og engageret Sverige-korrespondent. En tåge har sænket sig over Sundet, når det kommer til at berette, hvad der i virkeligheden sker i vores nære broderland. 

Naturligvis blev det rapporteret, at små hundrede biler forleden blev brændt af i sociale boligområder, men DR’s ”europakorrespondent” spiller lige så uvidende som de svenske journalister, som vanen tro lader svenskerne forstå, at brandstifterne da lige så vel kan hedde Kalle og Lasse, som de kan hedde Khalid, Hassan eller Laban. 

Engang var Sverige regnet for kedeligt. Men i dag byder Sverige på masser af spændende historier, som danske TV-journalister for længst burde have taget fat i – i stedet for bare at læse op af meningsmålinger.

Hvorfor ikke sende en billig praktikant afsted og interviewe tandteknikeren Bernt Herlitz på Gotland? Han rapporterede pligtskyldigt til kommunen, at de fleste ”flygtningebørn”, han fik i tandlægestolen, havde flotte visdomstænder og var i midten af 20’erne. I stedet for at takke ham for at modvirke svindel, blev Bernt Herlitz fyret, hængt ud som højreekstremist, og står nu nervenedbrudt anklaget for brud på tavshedspligten med et krav fra Region Gotland på 1,5 millioner kroner. Det er da en interessant historie, som kunne føre en fornuftig debat med sig i Danmark.

Hvad med en reportage fra de tre steder i Sverige, Botkyrka, Växjö og Karlskrona, hvor moskeerne trods folkelig modvilje – men med fej støtte fra den lokale biskop - har fået lov at udsende islams brølende kald til bøn fra minareternes højttalere?

Eller var det ikke noget at tage fat i denne dugfriske opgørelse fra Sveriges statistiske kontor, BRÅ, som fortæller, at antallet af seksualforbrydelser steg med 1.020 i første halvår af 2018 i forhold til samme periode i 2017? At 3.574 svenske piger og kvinder blev udsat for fuldbyrdet voldtægt på seks måneder?  At 960 af dem var under 15 år?

En krølle på reportagen kunne være, at selv om den svenske stat nægter at fortælle om de dømtes etniske baggrund, så viste en privat gennemgang af 4.142 domme fra 2012 til 2017, at 95 procent af dem var udlændinge og næsten alle fra Afrika og Mellemøsten?

Og er det ikke i det mindste en kort nyhed værd, at ud af 43 personer, som stod anklaget for i alt 32 gruppe-voldtægter i Sverige i 2016 og 2017, havde de 42 indvandrerbaggrund?

Og hvorfor ikke et interview med kriminalbetjenten Peter Springare, som pådrog sig mediernes had og borgernes anerkendelse i 2017? Tæt på sin pension, og dermed svær at forfølge, tog Peter Springare bladet fra munden og opremsede på Facebook den etniske baggrund for de kriminelle, han havde haft med at gøre bare på en uge i Örebro: ”Irak. Irak. Tyrkiet. Syrien. Afghanistan. Somalia. Somalia. Syrien. Somalia. Ukendt land. Sverige.”

Drag nu afsted til Sverige og send nogle spændende historier hjem. Og et godt råd: Prøv for én gangs skyld at skjule jeres sorg, chok og andre private følelser, selv om valgresultatet den 9. september måtte gå jer imod.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
148 kommentarer
Vis kommentarer