Messerschmidt: EU-direktiver beskyttede Barcelona-terrorist

Spanske betjente lige efter terrorangrebet i Barcelona. Foto: AP
Spanske betjente lige efter terrorangrebet i Barcelona. Foto: AP

Anføreren og den religiøse vejleder for de marokkanske massemordere, som spredte død og rædsel i Barcelona den 17. august, kunne trygt lægge sine planer og bygge bomber, fordi han var beskyttet af EU’s direktiver. 

Helt tilbage i 2014 besluttede de spanske myndigheder, at den 42-årige Abdelbaki Es Satty skulle udvises til Marokko, efter at han havde afsonet en narkodom på over fire år, som spansk lov giver mulighed for efter en dom på et års fængsel. Men Es Satty appellerede og dommeren afgjorde, at Es Satty kunne blive i Spanien, fordi han 'ikke udgjorde nogen risiko', og at han havde 'vist vilje til integration'.

Dommeren henviste til to EU-direktiver, nemlig 2003/109/EC og 2001/40/EC, som foreskriver, at en medlemsstat kun kan udvise en ikke-EU-borger, hvis vedkommende udgør en alvorlig trussel imod den offentlige orden eller nationale sikkerhed.

Es Satty var ellers farligere, da han kom ud af fængslet, end da han blev indsat.

I løbet af de fire år i fængsel forvandledes han fra kriminel til prædikant. Og da han slap ud, fortsatte han sin 'integration' ind i det spanske samfund og blev imam i byen Ripoll. Her prædikede han islam blandt uledsagede flygtningebørn og andre migranter fra Marokko, hvoraf flere deltog i terrorangrebene den 17. august.

Blodbadet i Barcelona har kostet 16 livet og såret og lemlæstet over 100. Men Es Satty og hans terrorcelle ville have dræbt langt flere, hvis ikke han og én af hans koranelever sprængte sig selv i luften, da de sad og flikkede bomber sammen før angrebet i Barcelona.

Tænk efter engang: Bruxelles kan udstede direktiver, som overtrumfer et EU-lands egne love, og som beskytter kriminelle, der ikke engang er borgere i et EU-land!

Brændstoffet i EU’s direktiv-mølle er en pervers trang til at underkue demokratiske landes lov og ret med diffuse 'menneskerettigheder'. Fjerne og ansigtsløse dommere i Luxembourg og Strasbourg har fortolket Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og EU’s Charter om Grundlæggende Rettigheder ud i det absurde og til rene facitlister for landenes egne domstole.

I Europa har tusinder af udenlandske kriminelle og terrorister i dag undgået deres velfortjente straf – hvoraf den hårdeste for dem altid er udvisning - fordi de blev beskyttet af EU-domstolen, Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, den stadig mere kvælende dyne af konventioner og abstrakte menneskerettigheder samt alt for underdanige dommere. 

Jeg håber, at vi en dag vil se tilbage med hovedrysten på en tid, hvor Europa lod sig afvæbne og inviterede til flere myrderier – før borgerne i land efter land fik nok og valgte standhaftige politikere, som omsider satte en stopper for galskaben. Det kan ikke gå hurtigt nok.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn og efternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
kommentarer
Vis kommentarer

Morten Messerschmidt. Medlem af EU-parlamentet for Dansk Folkeparti, skriver om Danmark og verden.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen