Messerschmidt: Har De Radikale omsider fået dårlig samvittighed?

Foto: /ritzau/Carsten Snejbjerg
Foto: /ritzau/Carsten Snejbjerg

Morten Messerschmidt. Medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti.

 

”Ali får en overfaldsalarm. Det er godt. Men slet ikke godt nok. Hvad blev der af lov og orden? Hvad blev der af borgernes sikkerhed?”

Hvem siger sådan? En højtråbende højrefløjspolitiker; et populistisk rivejern; en nationalistisk skrigeskinke, som forlanger selvtægt og politibrutalitet? En DF’er? Naser Khader - eller måske Henrik Sass Larsen? Nej, det er ingen andre end radikale Zenia Stampe, der overrasker på Facebook. Efter at have set maskerede bøller smadre iranske Alis bagerbutik i Tingbjerg forlanger hun nu, at dansk politi bliver sat ind for at garantere lov og orden og borgernes sikkerhed.

Vidste man ikke bedre, kunne man tro, at Det Radikale Venstre havde fået dårlig samvittighed.

Dårlig samvittighed over, at have vedtaget den katastrofale flygtningelov i 1983 og siden da at have modsat sig ethvert spagt forsøg på at inddæmme katastrofen. For altid at fremstille enhver indvandrer som et offer, enhver tiggende roma som aktivt arbejdssøgende og danskerne som provinsielle ignoranter. For i årtier at komme med dumme undskyldninger om ”fattigdom” og ”udstødelse”, når skoler, socialsystem og hele boligkvarterer bliver trukket ned i et søle af forfald, vold og lovløshed. For at ville komme bevæbnede slubberter i møde med ”inklusion og dialog”. For at forhindre Danmark i at udvise dem med henvisning til konventionerne, som er De Radikales religion. For at fortælle, at kristen kultur absolut ingen fortrin har frem for muslimsk kultur.

Men hvis De Radikale vil have lov og orden, så er her nogle forslag. De kan justeres teknisk og logistisk, alt efter hvilken situation, som Danmark står i, men rettesnoren er så absolut lov og orden og borgernes sikkerhed:

Lad alle danske borgere få lov til at købe peberspray. Sæt svært bevæbnede politipatruljer til at kontrollere Tingbjerg, Mjølnerparken, Vollsmose osv. og når volden eksploderer, så støt dem med soldater, som vi ser det foran synagogen i Krystalgade. Politi og militær skal have vidtgående beføjelser til at  besvare angreb på brandbiler og ambulancer – og ikke mindst til at forsvare sig selv. Tåregas, gummikugler, pansrede mandskabsvogne, vandkanoner og hunde bør indgå i politiet og militærets samlede beredskab.

Politiets ressourcer skal ikke spildes på at bevogte grænser, men til at bekæmpe kriminalitet: sæt i stedet hjemmeværn og politielever til den opgave. Trafikforseelser kan håndteres af korps med kortere uddannelser. I det hele taget kan en stor del af politiets opgaver som f.eks. daglige kontorrutiner udføres af kortere uddannet personale. Afskrækkelse og opklaring af forbrydelser kan gøres nemmere ved udbredt kameraovervågning af de mest kritiske steder i samfundet.

De fysiske krav til politifolk skal skærpes og være ens for alle ansøgere. Det samme bør gælde fængselspersonale, som skal bære peberspray og andre nødvendige magtanvendelsesmidler. Da ressourcerne ikke er ubegrænsede, skal der i uddannelse af såvel politifolk som fængselspersonale lægges mindre vægt på kulturforståelse og dialog og mere vægt på selvforsvar og fysisk magtanvendelse. Provokationer mod fængselspersonale besvares prompte med fratagelse af privilegier; verbale trusler og fornærmelse af politifolk besvares på stedet med anholdelse. Politi og fængsel skal ikke indrette sig efter de kriminelle og de indsatte – men omvendt. Faste minimumsstraffe med udbredt anvendelse af fratagelse af statsborgerskab og udvisning skal anvendes som samfundets svar på overfald på politi-, brand- og ambulancefolk, på fængselspersonale, skolelærere, buschauffører, vagtpersonale og andre udsatte erhvervsgrupper.

Hvis Zenia Stampe og De Radikale virkelig har fået dårlig samvittighed, ligesom socialdemokraterne, og nu går ind for lov og orden og øget sikkerhed for borgerne, bør de give mine forslag en seriøs overvejelse. Der er tilgivelse for enhver synder.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
57 kommentarer
Vis kommentarer