Messerschmidt: 'Har statsministeren mistet situationsfornemmelsen?'

Morten Messerschmidt. Medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti.

 

Jeg ved ikke, hvad der sker, når man bliver statsminister; om der findes en særlig menings-forstyrrende maskine på Slotsholmen, eller om man bare mister sin situationsfornemmelse, når man sætter sig i sædet.

Når jeg nede fra Bruxelles nu hører statsminister Lars Løkke Rasmussen erklære, at 'EU er en fantastisk succes', er det unægtelig andre toner end for snart tre år siden, da han fortsat kæmpede om vælgernes gunst. Og statsministerens pludselige jubel-ytring kalder på et modsvar. For nej, EU er ingen succes. Det er ikke engang bare en fiasko. Det er en trussel.

I valgkampen 2015 stod den borgerlige blok faktisk samlet om et fælles EU-budskab til danskerne, nemlig at EU ikke skal være nogen social union. Det gav håb om en vis grad af realisme - også fra de traditionelt EU-begejstrede partier. Men hvordan er udviklingen så gået siden?

Bruxelles har intet gjort for at reducere udlændinges træk på sociale ydelser i Danmark. Tværtimod – det er blevet værre. Vi sender gladeligt fortsat børnepenge og SU ud af landet til folk, som på et tidspunkt har været et smut i Danmark for at arbejde.

Og når det fx handler om de voldsomt stigende udbetalinger af SU og SU-lån til EU-borgere, har regeringen handlingslammet siddet på hænderne til trods for, at det har vist sig, at vi ikke har en kinamands chance for at inddrive uberettiget udbetalt SU eller misligholdte SU-lån. For her kan man pludselig ikke bruge ”succesen” EU til noget som helst.

Men ikke bare det: EU har vist sig helt ude af stand til at vogte de ydre grænser, hvor medlemslandene nu – heldigvis – har taget skeen i egen hånd og indført national kontrol.

I afmagt har EU så forsøgt at tvinge de lande, der ikke menes ad frivillighedens vej at martre sig nok, til at acceptere kvoter med migranter. Men også det forsøg har lidt skibbrud. Heldigvis. Ikke takket været Lars Løkke Rasmussen og de øvrige danske EU-partier - men fordi Østeuropa har stået fast.

Og mens alle nu taler om Brexit (og det er der sikkert mange i EU-systemet, der er glade for), så er euro-krisen fortsat uløst og eskalerende; der er kaos i struktur- og landbrugsfonde; man har fortsat ikke kunnet placere EU-parlamentet i bare én by; man har intet svar mod terrorismen; og man har fortsat en EU-domstol, der strør om sig til højre og venstre med opholdsbeviser og sociale rettigheder.

Ja, EU’s fortrædeligheder er en endeløs kavalkade af beretninger, hvor man ikke aner, om man skal le eller græde.

Men i statsministerkontoret ved man nok, hvad der er det rette at mene. EU er en fantastisk succes, messer man - af frygt for at blive betragtet som ungarske Vitor Orbans allierede. Men EU er ingen succes. Det kunne måske været gået sådan, hvis man havde holdt sig til handels- og miljøpolitik. Men EU udstiller gang på gang, hvordan de folkevalgte – endda helt i toppen som Lars Løkke Rasmussen – er henvist til at spille andenviolin på en færge, der bare fortsat i den gale retning.

Derfor gentager jeg gerne: EU er ingen succes; det er ikke engang bare en fiasko. Det er en trussel. Mod vores selvstændighed og fædreland. Mod Europa og vores historie. Mod retten til at gøre det rette.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
61 kommentarer
Vis kommentarer