Messerschmidt: Ikke en krone til Læger uden Grænser på søndag

'I stedet for at holde sig til deres erklærede lægegerning og optræde som ægte læger, har Læger uden Grænser af rene moderigtige reklamehensyn valgt at lege livreddere i Middelhavet,' skriver Morten Messerschmidt.
'I stedet for at holde sig til deres erklærede lægegerning og optræde som ægte læger, har Læger uden Grænser af rene moderigtige reklamehensyn valgt at lege livreddere i Middelhavet,' skriver Morten Messerschmidt.

Morten Messerschmidt. Medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti.

 

På søndag ringer de måske på din dør. Læger uden Grænser har landsindsamling. Denne gang går pengene til fordrevne familier i Irak, hvor Læger uden Grænser har åbnet en fødsels- og børneafdeling. Det er et rigtigt godt formål, som jeg gerne ville støtte.

Men på søndag er jeg nødt til at gøre mit hjerte hårdt. Jeg lægger ingen penge i indsamlernes raslebøsse.

Læger uden Grænser misbruger nemlig vores penge.

Jeg opfordrer danskerne til ikke at give en krone til Læger uden Grænser, før de holder op med at belaste Europa med migranter, som alligevel ikke har en chance for at få asyl. Ikke en krone vil jeg give, før de holder op med at bruge de penge, som velmenende borgere har givet dem, til at købe og udruste skibe til at fragte tusindvis af unge afrikanere over Middelhavet til Europa.

De mange millioner kunne passende være brugt på fødselsklinikken i Irak eller på at hjælpe de ebola-ramte i Afrika.

I stedet for at holde sig til deres erklærede lægegerning og optræde som ægte læger, har Læger uden Grænser af rene moderigtige reklamehensyn valgt at lege livreddere i Middelhavet – i skarp konkurrence med andre NGO’er og deres skibe, som kredser rundt og venter på, at menneskesmuglerne skal sende deres lukrative last ud til dem.

Den rutinemæssige transport – som i denne reportage fra BBC grangiveligt tager sig ud som et åbenlyst samarbejde mellem menneskesmuglere og Læger uden Grænser – har taget et sådant omfang, at såvel den italienske regering som EU’s grænseagentur FRONTEX konkluderer, at NGO-skibene virker som en magnet på de afrikanske migranter. Knap halvdelen af de migranter, som når fra Afrika til Italien, bliver sejlet dertil af NGO-skibene.

Mens europæerne er dybt foruroligede over masseindvandringen, det vigtigste politiske spørgsmål i vor tid, mener Læger uden Grænser åbenbart, at de kan tage sig selv til rette. Ved at importere tusindvis af unge afrikanere, som blot går under jorden, fordi de aldrig kan gøre sig håb om asyl, har Læger uden Grænser et stort moralsk ansvar. Men de vasker deres hænder og læsser i stedet ansvaret over på europæerne, så snart de har sat en ny skibsladning migranter i land i Italien.

Efter at jeg her i Ekstra Bladet havde påpeget det skadelige menneskefiskeri, som Læger uden Grænser og andre NGO’er gjorde sig skyld i, skrev direktør i Læger uden Grænser Jesper Hildebrandt Brix et langt brev til mig den 6. november 2017. Det sluttede:

'Jeg mødes meget gerne med dig for en snak om flygtninge/migrant situationen, som vi oplever den gennem vort arbejde i Læger uden Grænser. En sådan samtale behøver ikke lede til enighed, men kan måske være medvirkende til at sætte en anden tone i den offentlige debat end den nuværende.'

Derfor var jeg da også parat, da Ekstra Bladet beredvilligt tilbød at være vært for sådan en debat, som skulle sendes på bladets TV-kanal. Nu har Læger uden Grænser meldt afbud tre gange. Den første gang havde man ikke haft 'tid til at forberede sig'. Anden gang var hele Læger uden Grænser åbenbart lammet af 'sygdom'. Og sidst meldte Læger uden Grænser afbud i sidste øjeblik uden begrundelse. Hvorfor mon?

Men den debat kan du, kære medborger, jo tage med Læger uden Grænser, hvis de ringer på din dør på søndag.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
192 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen