Messerschmidt: Middelhavets selvfede menneskefiskere – nu på TV

Morten Messerschmidt. Medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti.

 

Læger uden Grænser er ikke bare en skuffelse. Læger uden Grænser er en hellig og selvretfærdig sekt, som tager sig selv til rette og gør mere skade end gavn.

De har vredt benægtet, at deres skibe fungerer som fast færgefart for utallige migranter, som strømmer fra Afrika til Europa. De bedyrer, at de kun redder migranter i havsnød. De afviser, at de indirekte hjælper menneskesmuglerne med at lokke migranterne ud på Middelhavet.

Men nu er virkeligheden dokumenteret af et kamerahold fra den statsejede italienske TV-kanal RAI 3.

Journalisterne tilbragte nogle dage ombord på skibet Aquarius sammen med en stab af læger, PR-folk og aktivister fra Læger uden Grænser.

Lad os sætte scenen. Og døm så selv:

Uden en sky på himlen glimter solen i havets rolige overflade. Vi befinder os ca. 27 kilometer ud for Libyens kyst. Flere kæmpemæssige, ens hvide gummibåde ligger og vugger på det stille hav. Hver af dem stikker dybt i vandet, for de er proppet til randen med unge afrikanske mænd.

Rundt om gummibådene cirkler et par mindre motorbåde. Mændene i motorbådene gestikulerer til gummibådenes passagerer og peger ivrigt på transportskibet Aquarius, hvor journalisterne befinder sig. Aktivisterne fra Læger uden Grænser kalder dem for 'fiskere'. Men de har ingen fiskeredskaber ombord.

Menneskesmuglerne er nemlig ikke ude for at fiske, men for at aflevere passagerer til Læger uden Grænser og de andre NGO-skibe, som iler til. For Aquarius er ikke alene.

 RAI 3 remser dem alle op: Aquarius (SOS Mediterranee/Læger uden Grænser), Juventa (Jugend Rettet), Phoenix (MOAS/Læger uden Grænser), Golfo Azzuro (Open Arms), Sea Eye (privat), og Vos Prudence (Læger uden Grænser).

Optrinnet gentager sig og ligner et tilvant ritual, som aktørerne har prøvet mange gange før: Hver gang en redningsbåd fra Aquarius nærmer sig migranternes gummibåde, fjerner smuglernes motorbåde sig høfligt for en tid. Aktivisterne fra Læger uden Grænser vinker til dem, og menneskesmuglerne vinker tilbage.

Når Aquarius’ motorbåde når frem til gummibådene, går overleveringen i gang. Der udleveres redningsveste til alle de unge afrikanere, som efterlader deres egne redningsveste.

Når overleveringen er afsluttet, og passagererne er ombord på de mange NGO-skibe – Aquarius har plads til 500 -  vender menneskesmuglerne tilbage til de tomme gummibåde og henter redningsveste og motorer; de skal snart bruges igen.

For nu sejler 'fiskerne' tilbage til Libyen for at indkassere endnu en million kroner. Igen er hundreder af afrikanere på vej mod Italien. Aquarius’ besætning lykønsker sig selv med atter en dag fuld af gode gerninger og gør sig klar til en ny, hvor hundreder af afrikanere lige uden for Libyens territorialfarvand igen skal reddes og sejles til Europa. 

De overlæssede gummibåde ville aldrig have en chance for at nå frem til Lampedusa eller Malta. Men det skal de heller ikke.

Menneskesmuglerne ved nøjagtigt, hvor NGO-skibene befinder sig. Og med løfte om tre-fire timers sejlads ud til de ventende NGO-skibe, hvorved en afstand på 370 kilometer til Sicilien eller 160 kilometer til Lampedusa er nedbragt til 25 kilometer, samt genbrug af påhængsmotorer og redningsveste, har menneskesmuglerne kunnet trykke prisen for en enkeltbillet til Europa til 5-6.000 kroner – det billigste, siden årtiers folkevandring toppede midlertidigt i juni 2015.

Hvad jeg her har beskrevet ligger ude på nettet, for enhver at se. Du kan google 'Ong, migranti, trafficanti, Guardia Costiera libica e elicotteri della missione interforze Sophia: Tutti insieme appassionatamente', og hvis dit italienske er lidt rustent, kan du se indslaget på fem minutter med norske undertekster på 'document.dk/2017/11/28/samarbejdet-mellem-menneskesmuglere-ngoer-dokumenteret.'

Men reportagen stammer helt tilbage fra maj. Hvorfor er den først blevet sendt på italiensk fjernsyn nu?

Formentlig fordi sandheden er ilde hørt, også i Italien. RAI 3 er regnet for RAI’s mest venstreorienterede kanal, og optagelserne har formentlig brændt i hænderne på de tvivlrådige journalister og redaktionschefer: Risikerede man ikke at gå højre-populisternes ærinde, hvis sandheden kom frem?

Men ønsket om at vise virkeligheden vandt trods alt over statsmediernes instinktive ønske om at beskytte befolkningen imod den.

Allerede ombord på Aquarius forsøgte Læger uden Grænsers velsmurte PR-maskine ellers at lægge sit filter ned over virkeligheden: RAI 3 dokumenterer nemlig, at aktivisterne har en stående ordre om at klippe smuglerbådene –altså 'fiskerne' - ud af de optagelser, som Læger uden Grænser markedsfører sig med for at samle penge og sympati.

Læger uden Grænser har nu iværksat en desperat, verdensdækkende PR-offensiv for at reparere på sit hårdt medtagne omdømme, hvor de blandt andet kan trække på mange års goodwill fra medierne.

Men det er ikke rart at erstatte en glanspoleret fortælling med en ærlig, men nedslående beretning – ikke om barmhjertige samaritanere, men om selvgode menneskefiskere, der mener at have en moralsk ret til at påtvinge Europa en ødelæggende masseindvandring.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
42 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen