Annonce:
Annonce:

’Hende med brysterne’, ’hende ingen kan stave til’ og ’hende med røven’

Annonce:
Følg Opinionen

Nikita Klæstrup. Nikita Klæstrup, blogger og instagramhit, der skriver om politik, og den offentlige mening.

I dag er dagen, hvor vi siger farvel til pigegruppen ’Girl Squad’.

Dette sker med lige så meget medieopmærksomhed og drama, som man ville kunne forvente fra en gruppe piger, som bliver fornærmet over, at mænd sidder med spredte ben i offentlig transport. Men alle vittigheder lagt til side, så er ’Girl Squad’ no more. Ligesom med Taylor Swifts ’Girl Squad’ måtte det jo ende. Og sikke en ende!

Vi er blevet kaldt mange ting:

’Unge, veluddannede kvinder med hvepsetaljer og havfruehår … og påtaget intelligens’, ’medieludere’, ’bimbos’, ’nazifeminister’, ’kropsaktivister’, ’forbilleder’, ’kvindeforkæmpere’,  og vi har sågar fået æren for at have skabt fjerdebølgen indenfor feminismen. En ære, der desværre ikke tilfalder os.

Annonce:

Og som enhver god pigegruppe har vi også haft hver vores identitet, så piger i bedste stil kunne vælge om de ville være Posh, Baby eller Scary. For os har det bare været ’hende med brysterne’, ’hende ingen kan stave til’ og ’hende med røven’.

Men nu er også det slut. En ganske naturlig konsekvens af kreative uenigheder, som alle de store jo plejer at sige.

Sandheden er dog bare at Girl Squad har været et afsluttet kapitel i mit liv, siden vores bog blev færdig.

Girl Squad var nemlig aldrig et politisk projekt eller en form for feministisk debatgruppe. Vi var blot tre veninder som oftest rejste i flok for sikkerhed – som piger jo bliver nødt til. Sådan så Katja og jeg i hvert fald Girl Squad. Louise har dog set det netop som et politisk projekt.

Så det giver god mening, at vi er gledet fra hinanden, da vi ikke længere havde bogen som samlingspunkt. Katja og jeg er stadig fantastiske veninder. Men to piger kan ikke udgøre et Squad. Så vi er tilbage til BFFs ( best friends forever) a la Paris Hilton og Nicole Richie.

Det kan jeg ikke klage over, men der er ting jeg vil savne ved Girl Squad.

Annonce:

Jeg vil savne redaktionsmøder med Emmerys citronkage. Jeg vil savne at blive mødt af forventningsfulde journalister, der med store øjne kigger op på mig og spørger: ’Kan du også twerke?’

Og jeg vil savne konstant at skulle stå på mål for ting, de andre har udtalt, og mens livsgnisten i mine øjne forsvinder og med sammenklemt kæbe sige: ’Det har jeg aldrig sagt’.

Men noget godt må kunne komme fra ’Girl Squads’ død. Jeg håber at den samlede danske pressestand nu lærer at stave til Ekaterina Andersen, da de nu ikke længere kan slippe afsted med bare at skrive ’Girl Squad medlem’.

Jeg ser frem til aldrig mere at se artikler med en rubrik i stil med: ’Girl Squad medlem viser fordelene frem’, så jeg ikke en tømmermandsramt søndag morgen skal sidde og grue for, om jeg nu havde en ’wardrobe malfunction’, da jeg dansede på bordene på Arch natten forinden. Kun for så at finde ud af, at det blot var Louise eller Katja som havde lagt et nyt instagram billede op.

Den slags stress går ikke godt med hawaii-pizza og dundrende hovedpine.

Annonce:

Jeg ser frem til ikke længere at blive mødt med spørgsmålet ’hvor er de andre to,’ når jeg møder op til et event alene. Vi sidder altså ikke sammen ved hoften – den slags opererer de for nu om dage.

Hvad har vi så efterladt til verden? Bryster og røvryst?

Nej. Ud fra de mange reaktioner fra unge piger ude i landet så var vi – og er stadig – så meget mere end det. Vi har sat fokus på slutshaming, hævnporno, victim blaming og voldtægtskultur. Vi har taget fat på mange af de problemstillinger som unge møder i deres hverdag.

Og ud fra de reaktioner vi har fået, så har det haft en effekt. Mange unge landet over har skrevet SRP, projektopgaver og så videre om feminisme. Med udgangspunkt i vores feminisme. Fordi de kan relatere til den. De kan se den uretfærdighed, de bliver mødt med, og de er lige så trætte af den, som vi er.

Til alle jer, der har set jer selv i vores kamp:

Vi er langt fra færdige. Nu får vi bare lov til at kæmpe under eget navn uden at blive overskygget af andre Girl Squad medlemmers legemsdele.

Annonce:

Jeg ser frem til alt, hvad mine medsøstre nu kommer til at udrette i deres liv. Som det er med alle store grupper, kan der kun være én Justin. Én Victoria Beckham. Én Zayn. Mine penge er på Katja.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
22 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: