Nikita Klæstrup: 'Burka er blot et symptom, ikke sygdommen'

Billede fra England
Billede fra England

Nikita Klæstrup. Nikita Klæstrup, blogger og instagramhit, der skriver om politik, og den offentlige mening.

Jeg bryder mig ikke om niqab eller burka.

Jeg bryder mig ikke om dem, fordi de for mig repræsenterer, at kvinden er mandens ejendom. Jeg bryder mig ikke om dem, fordi det er mænd, der siger til kvinder, at hvis de dækker sig til, så vil mændene beskytte dem.

Men hvad vil de beskytte dem fra? Mændene selv, selvfølgelig.

Jeg er dog bevidst om, at jeg reelt set ingen idé har om, hvorfor nogle kvinder vælger disse beklædningsgenstande. Jeg aner ikke, om de bliver tvunget, eller om de selv vælger det af religiøse eller traditionelle grunde. Jeg ved bare, at jeg ikke vil have, at kvinder bliver tvunget til at gå klædt på en bestemt måde.

Derfor er jeg også imod et forbud. Jeg ønsker ikke, at kvinder i Danmark skal leve under social kontrol, men burkaen og niqaben er blot et symptom og ikke selve sygdommen. 

Jeg kender ikke løsningen, men jeg tror ikke, at et forbud vil hjælpe. I bedste fald vil det være en irritation for kvinder, som selv vælger at være tildækket. I værste fald vil det blot føre til yderligere distancering fra samfundet for de kvinder, som reelt set er undertrykt.

Hvis kvinden ikke længere må forlade huset iført niqab eller burka, tror I så virkelig, at den mand, som undertrykker hende, køber hende jeans og t-shirt? Jeg frygter, at hun slet ikke får lov til at forlade huset.

Et burkaforbud er kort sagt ligegyldig symbolpolitik hvis primære signal er, at en regering med Venstre - Danmarks Liberale Parti og Liberal Alliance, åbenbart ikke er så liberal at det gør noget.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
54 kommentarer
Vis kommentarer