Annonce:
Annonce:

Nikita Klæstrup: Det her sker, hvis jeg blir' 'catcalled'

Annonce:
Følg Opinionen

Nikita Klæstrup. Nikita Klæstrup, blogger og instagramhit, der skriver om politik, og den offentlige mening.

Forestil dig det her:

Det er år 2035. Du sidder sammen med din mand og jeres to børn og ser en romantisk komedie. Pludselig kigger din datter op på dig med store øjne og spørger: 'Mor, hvordan mødte dig og far hinanden?'. Du smiler kærligt over på din mand og siger: 'Han råbte 'gode patter' til mig ud af vinduet fra hans bedste vens Fiat Punto, og derfra vidste jeg det bare.'

Det lyder ikke sandsynligt vel?

Nej, for ingen kvinder kan lide at blive råbt ad fra en bil. Men skal vi være helt ærlige, er det heller ikke den slags scenarie, manden som råber forestiller sig i øjeblikket. Når en mand råber 'gode patter' efter dig fra et køretøj i bevægelse, så handler det faktisk sket ikke om dig.

Annonce:

Hvad det egentlig handler om, er, at han gerne vil bevise overfor sin ven, hvor heteroseksuel han er. Og tillykke med det. Det er da fedt for dig, at du kan finde ud af at være heteroseksuel, når du nu knap nok kan fungere som et menneske i et civiliseret samfund.

Men det her er, hvad der sker for mig, når jeg bliver 'catcalled'. Det udløser min angst. Hvilket vil sige, at jeg får hjertebanken. Jeg får det varmt. Jeg bliver svimmel. Mine ben bliver svage. Det snurrer i mine fingre. Jeg skal kæmpe tårerne væk og mit eneste fokus er at komme væk fra situationen.

I bedste tilfælde er jeg tæt på at være hjemme eller et andet sted, hvor jeg føler mig tryg. I værste fald bliver jeg nødt til at tage en beroligende pille for at kunne finde ro igen.

Annonce:

Selvom det ikke er lige så slemt for alle kvinder, så kan jeg garantere, at ingen af os bliver smigret. Og nu kommer der sikkert en masse kommentarer med 'Hvaaaaaad? Må vi ikke råbe ad kvinder længere? Feminister kan da heller ikke tåle et kompliment'. Og jo, det kan vi godt. Faktisk sætter de fleste kvinder pris på komplimenter, hvis de bliver leveret rigtigt og ikke råbt, mens I kører væk til lyden af Basshunter.

Så nu en hurtig guide til, hvordan man flirter med kvinder.

For det første sætter vi ikke pris på at blive råbt ad. Det er ubehageligt. Vi kan godt lide at blive talt til, som om vi er mennesker og ikke dyr. Så ingen kysselyde, tak. Kom hen til os stille og roligt og giv din kompliment. Og læs så vores signaler. Hvis kvinden du flirter med, undgår øjenkontakt og måske bliver lidt rød i hovedet, så er det ikke fordi hun er så genert, fordi du bare er åh så lækker. Hun er højst sandsynligt dybt utilpas, og hvis du er så dårlig til at læse signaler, burde du faktisk slet ikke bevæge dig ud i sociale sammenhænge.

Og husk nu, hvis du inviterer os ud, og vi siger nej, så er vores nej ikke et startpunkt til en diskussion. Faktisk skylder vi dig ikke engang en forklaring. Vi gider ikke opfinde falske kærester, bare så du tænker, at vi er en anden mands ejendom og dermed 'off limits'.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
102 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: