Smæk i numsen. Nøgenbadning eller fyring. En mikrofon stukket op under kjolen til en julefrokost, hvorefter der blev råbt:
'Hør! Fissen taler'.
Det er bare nogle af de ting, som unge kvinder, der arbejdede på Zentropa, måtte finde sig i.
Ja, det lyder grænseoverskridende, ydmygende og virkelig ubehageligt. Men det er intet i forhold til, hvad sangeren Rasmus Nøhr oplevede i gymnasiet!
Sæt #MeToo kampagnen på hold! Fordi i gymnasiet følte Rasmus Nøhr sig en smule overset af en smuk og populær pige, der nu arbejder som journalist på Politiken, beretter han på Facebook. Ja, denne her smukke pige skyldte nemlig Rasmus Nøhr al opmærksomhed i hele verden, for se bare, hvor smuk og populær hun var.
Men hvad er det Rasmus Nørh har gang i med at føle sig overset?
Han udviser i virkeligheden lidt samme mentalitet, som gør, at fremmede mænd kalder mig 'luder', hvis jeg ikke lige svarer på deres facebookbeskeder. Eller at en af mine veninder blev voldtaget af en mand, som havde været sød ved hende efter en bytur. Eller at kvinder får ødelagt liv og psyke af stalking:
Det er nemlig selve idéen om, at kvinder altid skylder mænd et eller andet.
Udover en klynkende beretning om, hvor hårdt det var at gå i gymnasiet med kvinder, som ikke mente, at de skyldte ham deres venskab, kommer Rasmus Nøhr også med denne her meget vigtige besked til alle os kvinder:
Når vi bliver seksuelt forulempet, skal vi da bare se det som en gylden mulighed og et kæmpe kadeau. Tænk at være så privilegieret, at mænd vil gøre ting ved os, ligegyldig om vi kan lide det eller ej. Ja, men det er da også svært ikke at blive smigret, når ens chef så gerne vil nøgenbade med en, at man simpelthen bliver fyret, hvis man ikke siger ja.
Her gik jeg og troede, at vi kvinder oplevede overgreb, når vi faktisk bare ikke kan finde ud af at tage et kompliment.
Tak, Rasmus Nøhr! Du har nu fået denne her piges opmærksomhed. Men ærlig talt, så skylder jeg dig ikke engang at pisse på dig, hvis der gik ild i dig. Men tag det som et kompliment, ik?