Støjberg er Løkkes vælgertyv

Nima Zamani. Jurist og vært på Radio24syv

Glemmer du fra tid til anden, at vores integrationsminister er Venstre-politiker? Associerer du hende også med Dansk Folkeparti?

Det er der formodentlig en mening med.

Inger Støjberg og Venstre plagierer nærmest Dansk Folkepartis retorik overfor flygtninge og indvandrere. De mistede stemmer skal skaffes tilbage.

DF må føle sig bestjålet på deres identitet, når Støjberg ustoppeligt taler om grænsekontrol. ”Vi vurderer, om der er behov for yderligere forlængelse igen om tre måneder,” siger hun.

Selvfølgelig bliver grænsekontrollen forlænget, når der udelukkende er tre måneder til næste vurdering. Det er et gratis og effektivt forsøg på at hente DF vælgerne tilbage, når man hver tredje måned kan levere en tilfredsstillende nyhed om forlængelse af grænsekontrollen.

Også den usande anekdote om, at man ikke kunne få serveret svinekød i en bestemt børnehave lugtede af et desperat forsøg på at stjæle DFs evindelige mærkesag: at bevare retten til at spise svin. Støjberg har øjensynligt haft travlt med at plagiere DFs holdning til integration, når hun forsøger at fremstille muslimer som frihedsindskrænkende ved at bruge en ubekræftet og usand anekdote om svinekød.

Særligt i Sydjyllands storkreds måtte Venstre i 2015 erkende, at vælgerne flygtede til Dansk Folkeparti, fordi de ønskede et parti, der tog deres arbejdsløshed og økonomiske problemer alvorligt. Et parti, der proklamerede at tage sig af sine egne ved at sige ”STOP” til flygtningene, der væltede indover grænsen.

Sydjyllands storkreds udgør omkring 13 procent af antallet af stemmeberettigede i Danmark ved folketingsvalget. Der er tale om mange stemmer. 18 mandater. Ved valget i 2011 fik Venstre 33,1 procent af stemmerne og var dermed det største parti i denne storkreds. Dansk Folkeparti fik kun 14,8.

Men i 2015 vendte billedet totalt. Dansk Folkeparti var nu det førende parti i kredsen med 28,4 procent af stemmerne mod Venstres sølle 23,5. Venstre formåede efter et skuffende valg alligevel at danne regering, og så blev den coladrikkende og folkelige vælgertyv, Inger Støjberg, sat i spil.

I perioden op til valget i 2015 var Sønderjylland blandt de førende i statistikken over flest indbrud pr. indbygger. Aabenraa og Sønderborg kommune lå i top 5 i hele landet. Udover flygtningesituationen var dette også medvirkende til at skabe yderligere utryghed.

Man må medgive Dansk Folkeparti, at de er mesterlige til at hamstre vælgere ved hjælp af garantier om tryghed i form af hårde straffe og en yderligere gående ret til selvforsvar.

DF har længe villet lovliggøre retten til at bære peberspray – især i forbindelse med indbrud. Mens Venstre har været kategorisk afvisende overfor dette, er Inger Støjberg gået imod sit parti. Hun læner sig op ad DF med sit ønske om, at det skal være lovligt at have en peberspray i hjemmet. Hun argumenterer for, at det jo er mere forsvarligt end at forsvare sig med et baseballbat.

Er det gået forbi min næse, at det er blevet almindeligt at have et baseballbat stående i hjemmet?

Venstre udtrykker, at lovliggørelsen af pebersprayen resulterer i et skråplan, hvor folk hurtigere tyer til utryghed, frygt og reaktion. Men Støjberg er uenig, og det har Løkke givet hende fripas til at være. Vælgerne skal stjæles tilbage fra DF, og det er kvinden, der tænker som en DF'er, bedst til.

En kvinde, der tænker diskriminerende og højt, når hun bliver irriteret i biografen. På samme måde som Dansk Folkeparti, når de bliver irriteret over manglende saft og citronmåner i venteværelserne på sygehusene. Støjberg er Løkkes vælgertyv.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
101 kommentarer
Vis kommentarer