Annonce:
Annonce:

Carlsberg i lommen på diktator

Hvideruslands præsident, Aleksandr Lukasjenko, er en diktator, hvis stats-TV Calrsberg bør holde sig for og til at reklamere i, mener Nima Zamani.  Foto: Andrei Stasevich/Ritzau Scanpix
Hvideruslands præsident, Aleksandr Lukasjenko, er en diktator, hvis stats-TV Calrsberg bør holde sig for og til at reklamere i, mener Nima Zamani. Foto: Andrei Stasevich/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Opinionen

Nima Zamani. Jurist og vært på Den Uafhængige

Lad mig først og fremmest slå fast, at jeg typisk ikke bruger et medie, hvor jeg er tilknyttet til at gøre reklame for et andet medie, hvor jeg også er tilknyttet…

Men i dette tilfælde bliver midlet helliget af målet, som er at få øl-giganten Carlsberg i tale.

På Den Uafhængige, hvor jeg er tilknyttet som vært, kunne vi i sidste uge afsløre, at Carlsberg har indrykket reklameannoncer på statsejet, hviderussisk tv.

Og hvad er så problemet med det? Ja, problemet er selvsagt, at statsejet hviderussisk tv er ansvarlig for heftig propaganda til gunst for den hviderussiske diktator, Lukashenko, der med valgsvindel har vundet hvert eneste valg siden 1994.

Annonce:

Den hurtige læser vil måske tænke, at det frie kapitalistiske konkurrencemarked naturligvis også tillader, at en dansk øl-fabrikant gør reklame i lande, der ikke nødvendigvis er demokratiske. Det ville jo være en dårlig forretning, hvis man ikke kunne reklamere for og dermed sælge sit produkt til lande, der har en anden politisk styreform end vores.

Men der må unægteligt være en grænse. For når Carlsberg reklamerer for deres øl på statsejet hviderussisk tv, ja, så er det ikke hvilken som helst kanal. Nej, dét er kanalen CTV, som gør en dyd ud af at håne regeringskritiske stemmer, som den hviderussiske stat har udsat for tortur, fordi de har vovet at kritisere diktator Lukashenko.

Det er en kanal, der ligefrem photoshopper galger ind i billeder af mennesker, der har været så ultimativt modige at bruge deres ytringsret mod Lukashenko, der som nævnt har mord og tortur af politiske modstandere på den milde ende af samvittigheden.

Annonce:

Så kære, Carlsberg, I slipper ikke. I kommer ikke til at lykkes med at slå os ihjel med tavshed. Personligt har jeg tænkt mig at bruge alle mine tilgængelige platforme til at få jer i tale omkring, hvorfor I vælger at reklamere for jeres produkt på så ussel en kanal, at det ingen grænser kender.

I kunne strengt taget lige så godt smække jeres logo i panden på Adolf Hitler. Så langt er vi ude i usmagelighed.

Det er jeres privilegium at være en kæmpe virksomhed. Det er mit mindre privilegium at have spalteplads her på Ekstra Bladet, men også Altinget og Berlingske samt altså en radio-mikrofon på Den Uafhængige. Jeg vil hermed, med disse instrumenter, insisterende gøre alt, hvad jeg kan for at skabe den nødvendige shitstorm, som kan få jer ud af jeres i øjeblikket kujonagtige skalkeskjul.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
83 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: