De er værre end racisten

DF og Søjberg er værre end 'taberen Toke Lorenzen', der chikanerede Sikander Siddique og familie lige uden for Christiansborg, mener Nima Zamani. Foto: Ernst van Norde
DF og Søjberg er værre end 'taberen Toke Lorenzen', der chikanerede Sikander Siddique og familie lige uden for Christiansborg, mener Nima Zamani. Foto: Ernst van Norde

Nima Zamani. Jurist og vært på Den Uafhængige

Racisten Toke Lorenzen, der mener, at Stram Kurs ikke er racistisk nok, løb desværre med det meste af opmærksomheden på Folketingets åbningsdag.

Uden for Folketinget ventede han angiveligt på Sikandar Siddiques ankomst, hvorefter han kastede om sig med racistiske gloser. Det har trukket overskrifter i mere eller mindre alle medier, og sidenhen har adskillige politikere taget behørigt afstand fra den sociale taber.

Men Toke Lorenzen burde ikke have løbet med al opmærksomheden. Hans gerning var ussel og nedværdigende. Set i lyset af, at manden blot er en borger uden magt, må man dog konstatere, at han ikke når Kristian Thulesen Dahl og Inger Støjberg til sokkeholderne, når det kommer til usmagelighed over for borgere med muslimsk baggrund.

Klimaloven skal sikre, at Danmark reducerer det samlede C02-udslip med 70 % inden 2030. Dette stod for mange af partierne øverst på dagsordenen ved Folketingets åbning. Men ifølge Dansk Folkeparti og Inger Støjberg skulle udvisning af udlændinge tilsyneladende stå højere på dagsordenen. Dét anfægter jeg sådan set ikke. Hvert parti, hver deres mærkesag.

Jeg anfægter til gengæld, at man - så snart der ikke er tale om muslimer - er så ligeglad med mennesker af kød og blod, at man slynger et tal ud om borgere, der skal udvises, som ikke har noget greb i virkeligheden, men blot er identisk med klimamålet. Altså skal 70 % indvandrere, ifølge Dansk Folkeparti og deres løsgænger-veninde, udvises inden 2030.

Når man som magthaver, der har beføjelser til at bygge dette land med lov, går mere op i en ‘gimmick’ om muslimer end reel retssikkerhed for mennesker med en anden tro, ja, så er man utvivlsomt et mere usmageligt og aldeles farligt menneske end en eller anden ensom social taber, der står og råber racistiske ting foran Christiansborg.

Men det kommer selvfølgelig ikke som en større overraskelse, da det kommer fra et parti, hvis fortsatte næstformand, Morten Messerschmidt, netop er blevet dømt for svindel og dokumentfalsk samt en politiker, Inger Støjberg, der lige nu står anklaget i retten for brud på menneskerettigheder.

Racistiske borgere som Toke Lorenzen er et problem i Danmark. Men det største problem er partier og magthavere med et potentielt kriminelt sind, som føler, at udvisning af udlændinge er en skæg leg.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
326 kommentarer
Vis kommentarer