De yderligtgående feminister

I sagen om kvinders frygt for at færdes alene, fremhæver visse feminister, at alle mænd er mistænkte. Karen Melchior fra Radikale Venstre har tidligere gjort sig bemærket ved at dele citater om, at alle mænd er potentielle rovdyr, skriver Nima Zamani. Foto: PR
I sagen om kvinders frygt for at færdes alene, fremhæver visse feminister, at alle mænd er mistænkte. Karen Melchior fra Radikale Venstre har tidligere gjort sig bemærket ved at dele citater om, at alle mænd er potentielle rovdyr, skriver Nima Zamani. Foto: PR
Følg Opinionen

Nima Zamani. Jurist og vært på Den Uafhængige

Nogle af de mest fremtrædende og dagsordensættende feminister placerer sig selv på den politiske venstrefløj. Men deres ageren i den offentlige debat har mere tilfælles med partier som Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige.

De pågældende feminister ser på mænd som de ovennævnte partier ser på muslimer.

I den forgangne uge blev en 33-årig kvinde ved navn Sarah Everard dræbt i den engelske hovedstad, da hun var på vej hjem. Drabet har sidenhen ført til demonstrationer i London, og herhjemme er det heller ikke gået stille for sig.

Det har skabt en bølge af kvinder, der giver udtryk for, at de ikke føler sig trygge, når de bevæger sig alene hjemad om aftenen. Det er et problem, der unægteligt skal anerkendes og løses.

Men mistænkeliggørelse er ikke vejen frem.

Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige mener, at alle muslimer bærer et kollektivt ansvar, når et betydeligt mindretal af muslimer opfører sig utryghedsskabende. De mener, at alle muslimer skal sige fra, når enkelte muslimer er til fare for samfundet.

Udgangspunktet bliver, at alle muslimer er mistænkte muslimer, indtil det modsatte er bevist.

Dansk Kvindesamfund mener, at alle mænd bærer et kollektivt ansvar, når et betydeligt mindretal af mænd opfører sig utryghedsskabende. De mener, at alle mænd skal sige fra, når enkelte mænd er til fare for kvinder.

Udgangspunktet bliver, at alle mænd er mistænkte mænd, indtil det modsatte er bevist.

Det er en kedelig tendens, der ikke bidrager til andet end polarisering og mudderkast. Dét har vi i forvejen nok af mellem religiøse grupper. Vi har ikke behov for det samme mellem kønsgrupper.

Det er naturligvis langt fra alle feminister, der gør sig skyldige i denne form for yderligtgående mistænkeliggørelse af store befolkningsgrupper. Det er faktisk et fåtal. Men det udgør et problem, fordi der er tale om toneangivende feminister.

Karen Melchior fra Radikale Venstre har tidligere gjort sig bemærket ved at dele citater om, at alle mænd er potentielle rovdyr.

Henrik Marstal har tidligere gjort sig bemærket ved at skrive, at alle mænd er potentielle overgrebsmænd.

Hvis det for de pågældende feminister virkelig handler om, at mænd og kvinder skal leve med respekt for hinanden, kan de passende spørge sig selv, om en kollektiv mistænkeliggørelse af hovedsageligt uskyldige og fredelige borgere er vejen frem.

Indtil da må de se sig selv som skyldige i at minde foruroligende meget om deres politiske modstandere på den modsatte højrefløj.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
225 kommentarer
Vis kommentarer
Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind