Den nye kønskamp: ’Nu skal mænd holde deres kæft’

Foto: Jakob Jørgensen
Foto: Jakob Jørgensen

Nima Zamani. Jurist og vært på Den Uafhængige

Engang skulle kvinder lave mad, gøre rent, passe børnene og holde kæft, når det drejede sig om samfundsanliggender.

Den kvindeundertrykkelse lavede standhaftige feminister heldigvis om på. Takket være dem har vi - på mange parametre - opnået ligestilling i Danmark.

Men det er ikke nok for visse feministiske grupperinger. De vil tilbage til gamle dages kønsdiskriminerende samfund. Denne gang er det bare mændene, der skal holde kæft, når det drejer som om et bestemt samfundsanliggende:

Ligestilling.

Langt størstedelen af feministerne er i stand til at debattere på et redeligt niveau. Men undtagelser mødes i lukkede grupper på Facebook og koordinerer et misbrug af mediets elendige blokeringspolitik.

Man kan nemlig blokere og lukke munden på debattører, hvis tilstrækkelig mange anmelder deres opslag.

Biologen Kåre Fog får gang på gang fjernet sine opslag, når han ytrer sig i kønsdebatten, og hans profil er konstant blokeret. Han når knap nok at afsone blokeringstiden, før anti-ytringsfrihedsfeminister igen får ham blokeret ved at anmelde hans opslag om synet på nutidens mænd.

Personligt har jeg oplevet, at disse feminister sidder i lukkede grupper og beder hinanden om likes, når en af dem har skrevet en kritisk kommentar på min væg. De har ligefrem et hashtag til formålet. ’LukDemNed’, hedder det.

På tidspunkt gik det så vidt inde på deres såkaldte ’safe space’, at en person opfordrede til at kaste mursten igennem mit vindue.

Det bliver naturligvis ikke bedre af, at jeg i øjeblikket er oppe på det hidtil største antal feministiske modstandere.

Jeg har ikke sagt noget kontroversielt. Jeg har bare siddet i et Deadline-studie og diskuteret ligestilling med tre mænd.

Og det må man ikke.

Aktuelt har jeg fået sammenlagt 10 dages blokering på Facebook, fordi jeg, i bedste Line Baun stil, spurgte om H&Ms coolest monkey in the jungle-dreng var en abe.

Jeg kunne selvfølgelig godt se, at drengen ikke var en abe. Men det kunne de krænkede åbenbart ikke.

Jeg er klar over, at ovenstående ikke nødvendigvis har noget med kønsdebatten at gøre. Og dog. Den feministiske søster kan anmelde hvad som helst, der kan medføre, at man bliver blokeret og udelukket fra kønsdebatten.

Synes disse selverklærede feminister ikke, det er en anelse pinligt og udemokratisk ikke at ville debattere, men i stedet bruge tiden på at lede efter redskaber til at lukke ned for nye sider af sagen?

Det minder lidt om religiøst styrede stater. Den slags stater, hvor man lukker ned for borgernes adgang til Facebook, fordi man driver samfundet ud fra ideer, der er så langt ude, at ytringsfrihed ville vælte hele lortet på et splitsekund.

Lige nu oplever jeg, at mine familiemedlemmer i Iran ikke kan logge på Facebook, fordi et censurliderligt regime frygter borgernes ytringer og modstand.

Tænk, at man skal opleve samme mekanismer i den danske kønsdebat. Det er udansk og udemokratisk.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
28 kommentarer
Vis kommentarer