DF med sølvpapirshat

DF bør 'anerkende Messerschmidts forbrydelser og tage afstand fra dem, ligesom de gør, når enhver anden har begået forbrydelser,' skriver Nima Zamani om partiets anklager mod politi og retsvæse i Messerschmidt-sagen. Foto: Jonathan Damslund
DF bør 'anerkende Messerschmidts forbrydelser og tage afstand fra dem, ligesom de gør, når enhver anden har begået forbrydelser,' skriver Nima Zamani om partiets anklager mod politi og retsvæse i Messerschmidt-sagen. Foto: Jonathan Damslund

Nima Zamani. Jurist og vært på Den Uafhængige

I Dansk Folkeparti kender dét at være offer tilsyneladende ingen grænser. Morten Messerschmidt er ved Byretten blevet kendt overbevisende skyldig i både dokumentfalsk og svindel.

Allerede inden retssagen havde Erik Høgh fra hovedbestyrelsen i partiet været ude at kritisere politiet for at have tiltalt Messerschmidt for svindel og dokumentfalsk, fordi politiet ikke kan lide Dansk Folkeparti. Altså et uhæderligt forsøg på kaste skam og tvivl over det danske politis professionalitet, frem for at tage bare en anelse ansvar for og afstand fra næstformandens muligt begåede forbrydelser.

Med andre ord var Dansk Folkepartis tilgang inden retssagen, at de intet havde gjort galt, men til gengæld var ofre for en hetz fra politiet. Nu fortsætter Pia Kjærsgaard nedad ofrenes sti. Nu er det ikke blot politiet, Dansk Folkeparti Ikke har tillid til, det er også det danske retssystem.

Årsagen til, at ikke bare Erik Høgh har udstillet sig med en sølvpapirshat, men Kjærsgaard nu også melder sig ind i hatteklubben, er, at retsformanden i sagen om Messerschmidts svindel, har 'liket' et opslag fra Søren Pind, hvori det kritiseres, at Messerschmidt, trods skyldig i svindel og dokumentfalsk, får lov til at fortsætte som næstformand og dermed have magt til fortsat at bygge dette land med lov.

Det er at foretrække, at landets dommere for en sikkerheds skyld helt principielt afholder sig fra at 'like' noget som helst, ja. Men selvfølgelig synes Søren Holm Seerup, dommeren - der lige har fundet lovgivningsmæssigt grundlag for at dømme Morten Messerschmidt for både dokumentfalsk og svindel - at Messerschmidt ikke skal direkte tilbage til at have lovgivningsmagt.

Det handler ikke om, at dommeren er partisk. Det handler om, at han er retskaffen og således går op i ret og moral. Indtil Landsretten eventuelt har fundet frem til noget andet end Byretten, bør Pia Kjærsgaard og resten af Dansk Folkeparti - der jo foregiver at være lovens vogtere med hård straf som historisk mærkesag - blot anerkende Messerschmidts forbrydelser og tage afstand fra dem, ligesom de gør, når enhver anden har begået forbrydelser.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
231 kommentarer
Vis kommentarer