Hun er i det mindste ikke levebrødspolitiker

'Jeg har aldrig været tilhænger af Dansk Folkeparti, herunder Marie Krarups holdninger. Men jeg er stor tilhænger af hendes måde at være politiker på,' skriver Nima Zamani. Foto: Jonas Olufson
'Jeg har aldrig været tilhænger af Dansk Folkeparti, herunder Marie Krarups holdninger. Men jeg er stor tilhænger af hendes måde at være politiker på,' skriver Nima Zamani. Foto: Jonas Olufson

Nima Zamani. Jurist og tidl. vært på Radio24syv

- Jeg er dybt skuffet over, at Dansk Folkeparti trods mine protester har besluttet sig for at støtte et forbud imod rituel omskæring.

Ordene kommer fra Marie Krarup, der grundet ovenstående nu har valgt ikke at genopstille til Folketinget for Dansk Folkeparti.

Jeg har aldrig været tilhænger af Dansk Folkeparti, herunder Marie Krarups holdninger. Men jeg er stor tilhænger af hendes måde at være politiker på. Det kunne politikere som Simon Emil Ammitzbøl, Naser Khader, Mattias Tesfaye og Uffe Elbæk, der skifter parti som teenagere skifter kærester, lære alt af.

Der er gået sport i at blive politiker som levevej, frem for at blive politiker fordi det rent faktisk er en hjertesag. Og det skal jo være en hjertesag at være blandt de 179 personer, der bygger dette demokratiske Danmark med lov.

Marie Krarup sætter sine holdninger foran sig selv, når hun vælger ikke at genopstille for Dansk Folkeparti. Hun er nationalkonservativ helt ind til benet, og hun mener ikke, det er konservativt at forbyde omskæring af børn.

Det må man ubetinget give hende ret i. Det er konservativt at tillade omskæring. Konservativt og reaktionært. Jeg mener, det er et hovedløst at fastholde et gammelt ritual, der finder sted på bekostning af børns selvbestemmelsesret.

Men Marie Krarup er i det mindste konsistent. Hun er tro mod sine holdninger. Hendes holdninger er ikke til salg for et sæde i Folketinget, der sikrer en klækkelig månedsløn og pension til følge.

Dansk Folkeparti er primært nationalkonservative, men de sælger gerne deres primære ideologiske tilknytning for en sag, der kan bruges mod landets mange muslimer. Marie Krarup vil hellere være tro mod sine nationalkonservative principper end at sælge sin politiske sjæl for at lefle for de mange vælgere, Kristian Thulesen Dahl har mistet.

Marie Krarup vil hellere bidrage til samfundet ved at være gymnasielærer end at sidde som levebrødspolitiker i Folketinget til en væsentlig højere løn.

Man må - uanset om man er rivende uenig med Krarup - have stor respekt for en politiker, der ikke lefler for majoriteten for at opnå en personlig økonomisk levevej. Flere af dem, tak.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
25 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen