Hvad ved hun om flygtninge?

'Tænk engang, at Pernille Vermund sidder på sin rige ægtemands luksusyacht og nærmest omtaler disse mennesker som ukrudt,' skriver Nima Zamani om lederen af Nye Borgerliges måde at omtale flygtninge på. Foto: Jens Dresling/ POLFOTO
'Tænk engang, at Pernille Vermund sidder på sin rige ægtemands luksusyacht og nærmest omtaler disse mennesker som ukrudt,' skriver Nima Zamani om lederen af Nye Borgerliges måde at omtale flygtninge på. Foto: Jens Dresling/ POLFOTO

Nima Zamani. Jurist og tidl. vært på Radio24syv

Denne klumme er ikke et råb om medlidenhed. Denne klumme er ikke en offergørelse af min familie samt øvrige flygtninge i Danmark. 

Tværtimod er disse mennesker mentalt mere robuste end de politikere, jeg nu har tænkt mig at udstille. Det er disse politikere, der er de ægte ofre. Ofre for deres egen ignorance og afstumpethed.

Jeg taler blandt andre om Pernille Vermund fra Nye Borgerlige og Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti. 

Mange flygtninge, herunder min familie, har oplevet tortur, bomber og henrettelser. 

Lad mig for et øjeblik tage dig, kære læser, med tilbage til 70erne og 80erne i Iran. Så går det måske op for dig, hvor vanvittigt det er, når vores politikere taler om mennesker fra Mellemøsten, som var de ukrudt. 

Min allernærmeste familie oplevede - i deres kamp for demokrati og frihed - at blive spærret inde, få bind for øjnene og høre deres bedste venner blive torteret. 

Min allernærmeste familie oplevede - i deres kamp for demokrati og frihed - at deres venner blev henrettet ved hængning i kraner lige udenfor deres lejlighedsvinduer, midt inde byen.

Min allernærmeste familie blev også torteret med pisk, knivstik og i flere tilfælde henrettet, fordi de kæmpede for demokrati og frihed.

Efter at have væltet Shahen, derefter forsøgt at vælte det islamistiske styre og slutteligt befinde sig midt i en luftbombekrig mellem Iran og Iraq, blev den endelige beslutning om at flygte truffet. Først dér. Ikke før.

Hvis man i Danmark ikke rigtig kender nogen af de flere tusinde ikke-vestlige mennesker med disse skæbner, er det klart, at man kommer til at fremstå både ignorant og afstumpet.

Tænk engang, at nærmest hele den ydre højrefløj plaprer uvidende løs om, at disse mennesker da bare skal blive i deres hjemland og kæmpe.

Tænk engang, at Pernille Vermund sidder på sin rige ægtemands luksusyacht og nærmest omtaler disse mennesker som ukrudt, der bare skal tage sig sammen og/eller rejse hjem. 

Tænk engang, at Martin Henriksen og resten af Dansk Folkeparti ikke vil acceptere mennesker med ovennævnte skæbner, hvis ikke de fejrer jul og spiser svinekød. 

Flere tusinde af nutidens flytninge i Danmark har rent faktisk kæmpet med livet som indsats. Det er mere at prale af end Pernille Vermund, der hovedsageligt kæmper for Danmark gennem selfies på de sociale medier og Martin Henriksen, der hovedsageligt kæmper for Danmark gennem stegt flæsk. 

Jeg har lavet rigtig mange timers samtaleradio, hvor blandt andre danske jøder, der oplevede og overlevede besættelsen har ringet ind. 

De måber, ligesom jeg, også over Nye Borgerliges og Dansk Folkepartis ignorance og afstumpethed overfor nutidens flygtninge. 

Ja, et sådant menneskesyn kræver enten, at man er komplet usmagelig eller totalt frakoblet virkeligheden. Begge dele er også en mulighed. 

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
699 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen