Hvis man virkelig vil bekæmpe sexisme...

'Metoo-bevægelsen har tabt, hvis den endnu engang ikke formår at nå ud over mediebranchen,' skriver Nima Zamani.  Foto: Thierry Bordas
'Metoo-bevægelsen har tabt, hvis den endnu engang ikke formår at nå ud over mediebranchen,' skriver Nima Zamani. Foto: Thierry Bordas

Nima Zamani. Jurist og tidl. vært på Radio24syv

Sexisme og seksuelle krænkelser har i et vist omfang været en del af dagligdagen på Ekstra Bladet. Det kan man ikke komme udenom, når selv ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen, indrømmer og erkender det. Det skal undersøges til bunds, og de ansvarlige skal selvsagt drages til ansvar.

Som skribent for avisen har jeg udelukkende interesse i at blive slået i hartkorn med ordentlige og ansvarsbevidste redaktører, som magter at gøre noget ved medarbejdernes eventuelle mistrivsel.

Med dét slået fast, vil jeg tillade mig at skynde mig til pointen: Metoo-bevægelsen har tabt, hvis den endnu engang ikke formår at nå ud over mediebranchen.

Seksuelle krænkelser forekommer mere hyppigt og alvorligt i mere konservative brancher.

Man kan, med underskrifter fra godt 1.600 kvinder, mene og tilmed have ret i, at mediebranchens kvindesyn er konservativt. Men det ændrer ikke på, at mediebranchen, i forhold til andre brancher, alligevel er den mindst konservative.

Det er decideret dovent, når den danske journaliststand, og medie-feministerne i øvrigt, ikke rigtigt undersøger seksuelle krænkelser i andre brancher end dén, man har sit skrivebord i. Det vidner groft sagt om, at belysningen og dermed bekæmpelsen af seksuelle krænkelser ikke er vigtigere end, at man orker at rejse sig fra sin skrivebordsplads.

Hvis man virkelig vil bekæmpe sexisme og seksuelle krænkelser, virker det ikke kun en anelse hyklerisk, at nærmest ingen journalister og medier har gransket, forhørt, undersøgt og endevendt advokatfirmaer, pengeinstitutter samt virksomheder indenfor det ufaglærte og faglærte.

Med al respekt for, at eksempelvis Iben Maria Zeuthen har fundet lumre beskeder fra en overordnet krænkende, og Sofie Linde i sine unge og mediegrønne dage er blevet udsat for en krænkelse til en julefrokost, tror jeg, metoo-bevægelsen virker en anelse ligegyldig for kvinder, der ikke har en mikrofon og dermed stemme i mere mandschauvinistiske og kvindeundertrykkende brancher og miljøer.

Det vil med andre ord endnu engang ende med, at dem, der er mest priviligerede og har mindst brug for metoo-bevægelsens folkedomstolsvirkende kraft, får mest ud af metoo-bevægelsen.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
91 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen