'I så fald er Pernille Vermund jo en billig tøjte'

'Hun kunne have gjort sagen nem ved bare at sige 'undskyld'. I stedet giver hun nu alle andre end sig selv skylden,' skriver Nima Zamani om Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund, der gerne bruger ordet 'perker'. Foto: Ernst van Norde
'Hun kunne have gjort sagen nem ved bare at sige 'undskyld'. I stedet giver hun nu alle andre end sig selv skylden,' skriver Nima Zamani om Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund, der gerne bruger ordet 'perker'. Foto: Ernst van Norde

Nima Zamani. Jurist og vært på Den Uafhængige

Hvis en person med mellemøstlig baggrund, iført dynejakke og bling bling, er en perker, så må kvinden, Pernille Vermund, iført lårkort og silikonebryster, være en billig tøjte.

Det er ikke min logik. Mine forældre har opdraget mig. Heldigvis. Det er Vermunds egen logik, fordi hun i øjeblikket desperat forsøger at forsvare en fremmedfjendsk og fremmedhadsk fadæse, hvor hendes mest ærlige og instinktive ansigt blev afsløret for rullende kamera.

I en DR-dokumentar i tirsdags kaldte hun en forbikørende for 'perker'.

Hun kunne have gjort sagen nem ved bare at sige 'undskyld'. I stedet giver hun nu alle andre end sig selv skylden. Hun giver sproget skylden, fordi sproget jo udvikler sig hele tiden, og hun jo er den progressive type, der følger med udviklingen.

Desuden mener hun, at det da ikke kan være noget at blive vred over, når personer med mellemøstlig baggrund selv kalder hinanden for 'perker'.

I så fald synes jeg, at hun, som hvid kvinde, skal kalde en sort mand for 'nigger'. Det racistiske skældsord bruger sorte jo også om hinanden.

At det først bliver racistisk, når en person med en bestemt baggrund bruger skældsord om en anden persons baggrund, dét har Pernille Vermund naturligvis ikke fanget.

Hun agerer hvert fald stadig fuld svensker eller mobbende folkeskolebarn. Dét vender jeg tilbage til lige om lidt.

Jeg kunne, som nævnt indledningsvist, også bare kalde Vermund for en billig tøjte. Det er hvert fald ikke dårligt at vide, at man fremover, i debatter, må referere til hende, som 'hende kællingen' eller 'hende tøjten'.
Det kalder nogen ghetto-piger også hinanden. For sjov. Og ifølge Vermund gør det jo ingen forskel, hvis jeg, som mand, tiltaler hende med et skældsord, der er baseret på hendes køn, stramme tøj og tungeslaskeri på tv.

Det er jo bare for sjov.

Jeg blev kaldt for 'perker' i folkeskolen. Af en ikke-opdraget mobbedreng, der ikke vidste bedre. Der var også en fuld og fatsvag promille 2,8 svensker, der engang kaldte mig for perker her i København. Mine bedste venner kan, som led i indforståethed og ironi, finde på at kalde mig for 'perker'.

Men nu ved enhver jo, at Pernille Vermund ikke er en af mine bedste venner. Det var vedkommende, hun kaldte for 'perker' heller ikke. Således må hun føjes til kategorien med den fulde svensker og det mobbende folkeskolebarn. 

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
1717 kommentarer
Vis kommentarer