Kæmpe Eskimo er opium for folket

Nima Zamani anfægter, at debattører, politikere og menigmand reelt tror, at de ændrer verden til det bedre, når de harcelerer over navnet på en is. Arkivfoto
Nima Zamani anfægter, at debattører, politikere og menigmand reelt tror, at de ændrer verden til det bedre, når de harcelerer over navnet på en is. Arkivfoto

Nima Zamani. Jurist og tidl. vært på Radio24syv

Jeg anfægter ikke, at eskimo er et nedsættende ord om en inuit. Det svarer jo groft sagt til, at en is hedder 'Kæmpe Perker' eller 'Kæmpe Neger'.

Jeg anfægter til gengæld, at debattører, politikere og menigmand reelt tror, at de ændrer verden til det bedre, når de harcelerer over navnet på en is. 

På venstrefløjen tror de reelt, at de bekæmper racisme og strukturel racisme. 

På højrefløjen tror de reelt, at de kæmper for ytringsfrihed. 

På den ene side sidder de politisk korrekte venstrefløjstyper - der sikkert ikke kender en eneste grønlænder - og kaster om sig med lommefilosofiske ligegyldigheder om, hvor krænkende det er, at en is hedder noget nedsættende om grønlændere. 

Mere hvidt og priviligeret bliver det ikke. 

På den anden side sidder de politisk ukorrekte højrefløjstyper og kaster om sig med lommefilosofiske ligegyldigheder om, hvor frihedsbegrænsende og krænkende det er, at man ikke må kalde en is for noget nedsættende om grønlændere. 

Mere hvidt og privilegeret bliver det ikke. 

Venstrefløjen pudser sin glorie og mæsker sig i god samvittighed, fordi de tror, at de nu har slået et slag for det undertrykte og stigmatiserede grønlandske folk. 

Højrefløjen pudser sin glorie og mæsker sig i god samvittighed, fordi de tror, at de nu har slået et slag for den form for danskhed, der handler om, at man kraftedme må sige, hvad man vil. 

I virkeligheden er Kæmpe Eskimoen bare et søvn- og tågefremkaldende opiat, som får begge fløje til at glemme samfundets reelle problemer og uretfærdigheder.

Tillykke, I er blevet snydt. 

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
136 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen