Annonce:
Annonce:

Kære Dansk Kvindesamfund - jeg sender hermed en uopfordret ansøgning

Annonce:
Følg Opinionen

Nima Zamani. Jurist og vært på Den Uafhængige

Hermed en uopfordret ansøgning. Det er nok atypisk at indlede med det følgende, men det er nødvendigt for min troværdighed:

I sidste uge ytrede tidligere næstforkvinde for Dansk Kvindesamfund, Ulla Tornemand, at jeg ikke var kvalificeret eller berettiget til at sidde i Deadline og kloge mig på metoo.

Det er jeg.

Jeg er uddannet jurist med speciale i juridiske komplikationer og løsninger indenfor seksualforbrydelser. Og gennem mit værtsskab på Radio24syv har jeg regelmæssigt talt med kvinder, der føler sig trygge ved at dele deres oplevelser med voldtægt og incest med mig.

Ligesom jer brænder jeg for at skabe et samfund uden seksuelle overgreb. Men jeg vil ikke gå på kompromis med retssikkerheden. Den skal både kvinder og mænd nyde på lige vilkår. Det er ligestilling. 

I en eventuel ansættelse hos jer vil jeg kunne bidrage med klarhed.

Annonce:

Og klarheden vil resultere i troværdighed. Troværdighed er altafgørende, når man arbejder med at bekæmpe voldtægt. Folk ser lynhurtigt med skepsis på velgørenhedsorganisationer, som pynter på fakta for at få det velgørende formål til at virke vigtigere. Sådan kan det tolkes, når I siger i medierne, at der sker 4.700 voldtægter eller forsøg på samme om året.

Det er ikke korrekt.

4.700 kvinder har bekræftet, at de har været udsat for tvangssamleje. Manden er altså ikke blevet spurgt.

Jeg forsøger ikke at fjerne fokus fra problemerne. Men tvangssamleje er ikke det samme som voldtægt. Det omfavner bredere. Det omfavner også situationer, som kvinderne ikke selv opfatter som forbrydelser.

Derudover er det vigtigt, at Dansk Kvindesamfund melder klart ud om de vil leve i en retsstat eller under diktaturlignende forhold.

På jeres hjemmeside står, at I ikke ønsker omvendt bevisbyrde i voldtægtssager. Men I sagde det modsatte til både TV2 og Radio24syv i den forgangne uge. I sagde, at manden skal være skyldig fra dét øjeblik kvinden anmelder en voldtægt til politiet. Hvis manden så ikke kan bevise sin uskyld, ja så skal han dømmes for voldtægt og i fængsel.

Annonce:

Det er ret besværligt at skulle bevise noget, som man ikke har foretaget. 

Det ville også være et brud på menneskerettighedskonventionen. Og det ønsker I jo ikke, medmindre I er enige med Pernille Vermund. Samme konvention sikrer i øvrigt, at kvinder har krav på en retfærdig rettergang, når de er ofre for en forbrydelse.

Jeg stiller mig hermed til rådighed som frivillig repræsentant, når Dansk Kvindesamfund fremover skal i medierne for at udtale sig om nye lovforslag på voldtægtsområdet. Jeg har respekt for jeres arbejde og jeres varme hjerter.

Vi har det samme mål. Jeg håber at høre fra jer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
14 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:

... SE BILLEDERNE

Annonce:
Annonce: