Kære krænkelsesparate Pernille...

'Dette indlæg omhandler ikke dine politiske holdninger. Dette indlæg omhandler dit hykleri,' skriver Nima Zamani til Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund. Foto: Jens Dresling
'Dette indlæg omhandler ikke dine politiske holdninger. Dette indlæg omhandler dit hykleri,' skriver Nima Zamani til Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund. Foto: Jens Dresling

Nima Zamani. Jurist og vært på Den Uafhængige

I torsdag aftens udgave af ‘Gift Ved Første Blik’ på DR1 har et af parrene en diskussion om, hvorvidt du, Pernille Vermund, er racistisk.

Du synes, det er groft, og du vil ikke finde dig i det, udtaler du til Berlingske. DR har da også klippet samtalen ud af programmet.

Jeg skal ikke gøre mig klog på, om du er racist. Og jeg anfægter sådan set ikke, at du synes, det er groft at blive kaldt racistisk. Jeg anfægter til gengæld, at lige præcis du, af alle, ikke har ret til at føle sig krænket over den slags.

Du er jo fortaler for, at sproget skal være frit. At vi skal kunne sige, hvad vi vil. At ytringsfriheden skal være så ubegrænset som overhovedet muligt.

Når du omtaler en forbikørende indvandrer som ‘perker’, forsvarer du det med, at indvandrere skal kunne tåle at blive kaldt den slags skældsord. Du forsvarer det endvidere med, at man bør droppe krænkelseskulturen.

Men når udtalelserne omhandler dig, er du tilsyneladende én af de politikere på Christiansborg, der er mest krænkelsesparat.

Dette indlæg omhandler ikke dine politiske holdninger. Dette indlæg omhandler dit hykleri.

Når du som politiker og dermed offentligt person siger noget grimt om nogen, skal disse, i ytringsfrihedens navn, kunne tåle det. Men når nogen i en politisk diskussion mener, at du er racistisk, sætter du gudhjælpemig din advokat på sagen.

En ting er, at det helt absolut er en sag, du kommer til at tabe, fordi det ingenlunde er inkriminerende, at en mand siger til sin kone, at han synes, du er racistisk. Det har han ret til - også på DR TV.

Det er manden, der siger, du er racistisk. Ikke DR. DR gengiver blot en politisk samtale mellem et dansk ægtepar, hvor den ene part har støttet dig med en vælgererklæring og den anden part synes, du er racistisk.

At du mener, det bør censureres, viser blot, at du kræver af andre, hvad du ikke selv tåler.

Det er altid godt, når nogen, uanset politisk farve, tager en tørn for ytringsfriheden. Det er bare virkelig ærgerligt, når samme personer så alligevel ikke værner mere om ytringsfriheden end at ville begrænse den, når dét, der bliver ytret ikke ligefrem behager dem.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
306 kommentarer
Vis kommentarer