'Kære Kvinfo: I skylder mig et dementi'

8 marts er Kvindernes Internationale Kampdag, her markeret forrige år med en demonstration på  Vesterbros Torv i København. (Carsten Lauridsen/POLFOTO)
8 marts er Kvindernes Internationale Kampdag, her markeret forrige år med en demonstration på Vesterbros Torv i København. (Carsten Lauridsen/POLFOTO)
Følg Opinionen

Nima Zamani. Jurist og vært på Den Uafhængige

I morgen er det kvindernes internationale kampdag.

I den anledning appellerer jeg til, at Kvinfo bruger dagen på at få styr på sandheden.

I søndagens udgave af Berlingske blev mine udsagn i #metoo-debatten kritiseret. Kritikken kom fra Kvinfos direktør, Henriette Laursen, der havde begivet sig ud i et pinligt og forfejlet forsøg på at womansplaine mig om danske mænds retssikkerhed i #metoo-bevægelsen.

Hun beskylder mig for at overdrive bekymringen for danske mænds retssikkerhed. Hun beskylder mig for at sige, at mænd ofte bliver hængt ud med navn i Danmark.

Det har jeg aldrig sagt.

Hendes kritik tog udgangspunkt i min optræden i Debatten på DR2, og en klumme jeg har skrevet i Ekstra Bladet.

I Debatten sagde jeg flere gange, at #metoo-bevægelsen i Danmark er positiv, såfremt vi ikke mister besindelsen og navngiver de anklagede, når vi kun har hørt den ene parts udlægning.

Det er nærliggende at advare imod, fordi det sker i USA, Frankrig og Sverige – lande, vi ofte sammenligner os med. Og fordi politikere som Søren Pind, forsøger at høste feministernes stemmer ved at blåstemple brugen af #namethem i de danske #metoo-anklager.

Klummen i Ekstra Bladet handlede om det samme. Det ville Henriette Laursen vide, hvis hun havde læst den til ende:

'Mit budskab er blot, at vi i følelsernes vold ikke glemmer de oplysningsidealer, vi har fået ind med modermælken i demokratiske Danmark. Retfærdighed sker fyldest, når begge parter er blevet hørt – uanset om det sker på rektors kontor, fordi to elever kom op at toppes i et frikvarter, eller på et filmset i Hollywood'.

Henriette Laursens kommentar i Berlingske er symptomatisk for #metoo-debatten. Hun har haft travlt med at afgøre, om jeg var for eller imod #metoo. Nuancer er en by i Rusland for feminister som hende. Hun har haft så travlt, at hun udelukkende skimtede min klumme. Hun har haft så travlt, at hun ikke skænkede det en tanke, at jeg kunne have andre synspunkter end Pia Kjærsgaard, selvom jeg stod ved siden af hende i Debatten.

Jeg er træt af at spilde min tid på folk, der lægger usande ord i munden på mig. Men det går jo ikke, at usandheder står uimodsagt.

Derfor må jeg også påpege, at Kvinfos direktør bruger tallene om voldtægter i Danmark forkert i sit indlæg. Detektor slog for et par år siden fast, at debattøren Emma Holten brugte tallene forkert. Alligevel gør Amnesty og Dansk Kvindesamfund det samme. Nu gør Kvinfos direktør det minsandten også.

Vi tager den lige en gang til for prins Knud:

Det er ikke korrekt, at cirka 4.700 kvinder bliver voldtaget årligt. Kvinderne har bekræftet, at de har været udsat for tvangssamleje eller forsøg på samme. Manden er altså ikke blevet spurgt, og det kræver jo to involverede parter at afgøre en retstvist – uanset, hvor lidt I kan lide at høre det.

Rapportens definition af tvangssamleje er ikke den samme som definitionen af voldtægt. Den omfavner bredere. Den omfavner også situationer, hvor kvinden har følt sig presset, men ikke i en grad, hvor hun har opfattet det som en forbrydelse.

Dertil har forskerne bag rapporten udtalt følgende: 'Vores undersøgelse viser ikke, hvor mange kvinder, der voldtages hvert år. Det er simpelthen en forkert måde at bruge tallene på.'

Mere overbevisende bliver det ikke. Slut.

Afslutningsvist anmoder jeg Kvinfo om et dementi. Eller en venskabelig middag, hvor direktøren kan give mig en personlig undskyldning for at fordreje mine ord og dermed besudle min offentlige person i en debat, der handler om noget så grufuldt som voldtægtsofre.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
30 kommentarer
Vis kommentarer
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+