'Mine familiemedlemmer kæmper for livet lige nu'

'Jeg er - på trods af disse hektiske Corona timer og tider - virkelig glad for at være dansk statsborger lige nu,' skriver Nima Zamani. Foto: Peter Gravesen
'Jeg er - på trods af disse hektiske Corona timer og tider - virkelig glad for at være dansk statsborger lige nu,' skriver Nima Zamani. Foto: Peter Gravesen

Nima Zamani. Jurist og tidl. vært på Radio24syv

Min mors moster er død på grund af dette. Og hendes søn ligger i koma på grund af dette. Sådan hærger coronaen i Iran. Mine familiemedlemmer i Iran kæmper for livet lige nu.

Jeg er radiovært og debattør i Danmark. Jeg har ingen yderligere faglig viden om Corona-virussen og dens smitteudbredelse.

Hvis jeg gjorde mig til ekspert på området, ville det svare til ham den alternative helsefyr fra Midtjylland, som jeg ikke engang gider nævne navnet på, fordi han forsøger at bilde kvinder ind, at livmoderhalskræft skyldes kvindens egen dårlige selvtillid, hvorefter man skal behandle den med friskpresset gulerodssaft, i stedet for kemo.

Derfor forholder jeg mig i ro, mens jeg lægger min totale tillid hos myndighederne.

Det er meget muligt, at myndighederne allerede har fejlet. Måske skulle myndighederne have handlet tidligere. Det er også meget muligt, at myndighederne kommer til at fejle. Vi er ikke forberedte på det her. Vi har ingen erfaring.

Én ting er dog sikkert. Indtil kølvandet på Corona-krisen, kan vi lige så godt vente med vores mistro overfor myndighedernes håndtering af situationen. Vi har intet andet valg i øjeblikket.

Vi skal som danskere være lykkelige over, at vi i det mindste bliver oplyst.

For mange, der ikke har en anden etnisk baggrund end dansk, kan følgende forekomme abstrakt:

Jeg er - på trods af disse hektiske Corona timer og tider - virkelig glad for at være dansk statsborger lige nu. Jeg er glad for, at jeg ikke lever i et uland, der i øjeblikket lever helt op til de ellers normalt urimelige fordomme om at være hula-bula-lande.

I Tyrkiet lyver de kyniske og egoistiske myndigheder overfor borgerne. De påstår at have kun én smittet. Tyrkiet har desuden, som det eneste europæisk deltagende land, valgt ikke udsætte alle fodboldkampe. Er man tyrker i Tyrkiet, har man ingen mulighed for at gardere sig mod virussen.

I Iran løj myndighederne også overfor sine borgere. Myndighederne påstod, at kun et par stykker var smittede. Det viste sig, at der i virkeligheden var/er flere tusinde smittede. Er man iraner i Iran, har man således ingen mulighed for at gardere sig mod virussen.

Ingen i familien nåede at se liget af min mors moster, vaske dét, give hende en begravelse og sige farvel. Corona-smittede døde bliver, grundet panik og alt for sen håndtering, blot smidt ned i et tilfældigt og kollektivt hul, hvorefter de bliver dækket til med jord. Punktum.

Jeg går i karantæne, hvis det skønnes nødvendigt. Dét bør du også gøre, kære læser. Lad os lytte til myndighederne. Lad os passe på hinanden.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
105 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen