Musik mod mørke mænd med hvide næser

Screenshot fra video til 'Bitch Better Have Money' - som man måske, måske ikke må høre på Rust. Det er lidt svært at finde ud af. Foto: Shutterstock
Screenshot fra video til 'Bitch Better Have Money' - som man måske, måske ikke må høre på Rust. Det er lidt svært at finde ud af. Foto: Shutterstock

Nima Zamani. Jurist og vært på Den Uafhængige

‘Hvis du føler dig krænket, er du blevet krænket’

Sådan lyder det nye mantra fra spillestedet RUST, der nu foregiver at ville udvælge sin musik ud fra, hvem der føler sig krænket, samt hvad de føler sig krænket over. Ifølge spillestedet skal det altså være slut med, at DJs spiller musik, hvor eksempelvis ordet ‘bitch’ indgår.

Konklusionen må med andre ord unægteligt være, at det fremadrettet bliver umuligt at spille noget som helst musik på RUST. Der vil jo altid være en hyper krænkelsesparat feminist, der får spalteplads til at føle hvad som helst i Politikens debatsektion. Ja, samme sektion, som er kendt for at give Henrik Marstal plads til at føle sig krænket over, at en kantinedame ikke råbte indholdet af hans vegetar-panini op, da den var spiseklar.

Men bare rolig. Det er spil fra galleriet. Det kan selv den mindst skarpe kniv i skuffen jo regne ud. Det er helt tydeligt for enhver, at RUST har haft afholdt et personalemøde, hvor de har gennemgået mulighederne for mest nænsomt at skifte deres noget utilpassede indvandrer-klientel ud med noget mindre sniffende og voldeligt. 

Problemet er bare, at det ville skabe et overflod af racisme-anklager, hvis man bare meldte dette ærligt ud. I stedet vælger spillestedet at gå i medierne med udsagn om ikke at ville spille andet end politisk korrekt musik. Det er faktisk meget smart. Det gider de mørke mænd med hvide næser sgu ikke at høre.

Og lad os da bare være ærlige. Selvfølgelig er det en strategi, der skal udskifte klientellet. Der findes jo ingen derude, der reelt har et problem med, at der i musik bliver sunget ‘bitch’. RUST har altså opfundet en minoritet for at få en anden hip hop-hørende minoritet til at blive væk.

Dette understøttes også af musikchefen for RUST Mikkel Glenstrups udtalelser om netop denne sag i Go' aften Live på TV2. Her sagde han nemlig, at de gæstende DJs i fremtiden alligevel gerne må spille musik, hvor ordet 'bitch' fremgår. Det skal, ifølge Glenstrup, være op til den enkelte DJ selv. 

Således er alt jo uændret. RUSTs udmelding udgør status quo. Ingen har klaget. Og natklubben har, ifølge hr. Glenstrup, ikke engang et problem med det i forvejen.

Det eneste, der så giver mening er, at Glenstrup bare gerne vil have den gode stemning tilbage på på RUST - og det forstår man jo godt. For natklubben RUST er efterhånden primært kendt for sit hårde klientel, bestående af mørke mennesker med hvide næser.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
74 kommentarer
Vis kommentarer

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.