Nej tak til islamisten

Visse fans af den engelske fodboldklub, Newcastle, fejrer, at en saudiarabisk prins med milliarder af kroner overtager klubben. Bare ikke Nima Zamani, hvis støtte stopper med 'den kvindehadende, medborgerhalshuggende og journalistparterende saudiarabiske prins, Mohammed Bin Salman,' som Zamani skriver. Foto: Ritzau/Scanpix
Visse fans af den engelske fodboldklub, Newcastle, fejrer, at en saudiarabisk prins med milliarder af kroner overtager klubben. Bare ikke Nima Zamani, hvis støtte stopper med 'den kvindehadende, medborgerhalshuggende og journalistparterende saudiarabiske prins, Mohammed Bin Salman,' som Zamani skriver. Foto: Ritzau/Scanpix

Nima Zamani. Jurist og vært på Den Uafhængige

Indledningsvist vil du, kære læser, nok tro, at denne klumme bare handler om fodbold og dermed 22 mænd, der løber efter en bold i rundt regnet 90 minutter. Men det gør den ikke. Den handler om meget mere end det.

Den handler om politiske principper.

Siden 1996, da jeg var 8 år gammel, har jeg holdt med den nordengelske fodboldklub, Newcastle United. I 25 år har jeg med andre ord været trofast og loyal tilhænger af klubben, der med målslugeren Alan Shearer, leverede sensationel fodbold hver Tipslørdag i fjernsynet.

Som naiv dreng var mit idylliserende forhold til Newcastle United og dermed legenden Shearer endda så stort, at mit største ønske var at have ham som bonus-far.

Jeg ved godt, det for nogen kan lyde som en fuldstændig uproportionalt ophøjet kærlighed til noget, der i grove træk blot er et spil. Men det var immervæk min virkelighed. Mit hjerte har altid banket for dén klub. Men det er nu et tragisk overstået kapitel. På grund af islamisme. Islamisme i dens værste afskygning.

Newcastle United har nemlig fået ny ejer, som er ingen mindre end den kvindehadende, medborgerhalshuggende og journalistparterende saudiarabiske prins, Mohammed Bin Salman.

Den nordengelske klub forsvarer ejerskiftet med, at prinsen har skrevet under på ikke at blande sig i klubbens daglige drift. Nonsens. En formel underskrift i den dur har intet andet end illusorisk betydning. 'Money Talks'.

I sidste ende er han pengemanden, hvorfor klubledelsen, hvad enten det er bevidst eller underbevidst, vil søge at tilfredsstille denne. I sidste ende vil han med sine uendelige milliarder af dollars ene og alene være den mand og vanvittige islamist, Newcastle United er afhængige af.

Mine nu tidligere medfans forsøger sig desperat med argumenter om, at man sagtens kan vedblive at være fan af klubben, fordi milliarder af mennesker jo også benytter sig af Facebook, eller for den sags skyld Disney, som Bin Salman også støtter økonomisk. Men dét argument holder ikke i retten.

Én ting er at have aktier i noget. En anden ting er at eje 80 % af aktierne og dermed udgøre majoriteten i en virksomhed. Sidstnævnte er nu den sørgelige sandhed for dén klub, jeg i mere end et kvart menneskeliv har elsket og støttet ubetinget - i tykt og tyndt.

Længe har vi Newcastle-fans ventet desperat på en ny ejer. Den gamle ejer, Mike Ashley, var komplet ligeglad med de sportslige resultater. Han var helt og aldeles ligeglad med os evigt loyale fans. Han udnyttede blot de 50.000 ugentligt stadionbesøgende fans til at promovere sine andre forretningsforetagender.

Nu har Newcastle United så endelig fået den længe ventede nye ejer. Og det resulterede forleden i en decideret folkefest i den nordengelske by. Det resulterede også i ekstase blandt de danske fans af klubben. Forståeligt nok. Endeligt kan denne store klub få fingrene i de bedste og dyreste fodboldspillere i verden. Endeligt kan en efterhånden evig guldtørke ende. Trofæer er helt sikkert i sigte nu.

Men for mig personligt resulterede det i splittelse, fortvivlelse og fortørnelse.

Selvfølgelig kan, vil og skal jeg aldrig mere hylde og holde med et hold, der ejes af en person, der har taget ansvaret for henrettelsen og parteringen af den systemkritiske journalist, Jamal Khashoggi.

Selvfølgelig kan, vil og skal jeg aldrig mere hylde og holde med et hold, der ejes af en person, der offentligt pisker og halshugger anderledes tænkende borgere.

Selvfølgelig kan, vil og skal jeg aldrig mere hylde og holde med et hold, der stener kvinder for nærmest bare at være kvinder.

Og selvfølgelig kan, vil og skal jeg aldrig mere hylde og holde med et hold, som en regerende islamist - der dyrker islamisme i en voldsommere grad end det mine forældre flygtede fra i Iran - nu udnytter til at vaske sine hænder rene i Vesten.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
181 kommentarer
Vis kommentarer

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter