Nu vil hun ikke tabe ansigt

'Nu påstår Pernille Vermund, at hun kun kan gisne om, hvorfor Charlie Hebdo ikke vil tillade det. Det er direkte usandt, eftersom Charlie Hebdo har udtalt præcist hvorfor,' skriver Nima Zamani. Foto: Nils Meilvang
'Nu påstår Pernille Vermund, at hun kun kan gisne om, hvorfor Charlie Hebdo ikke vil tillade det. Det er direkte usandt, eftersom Charlie Hebdo har udtalt præcist hvorfor,' skriver Nima Zamani. Foto: Nils Meilvang

Nima Zamani. Jurist og vært på Den Uafhængige

‘Man skal ikke sælge skindet, før bjørnen er skudt’. Et velkendt dansk ordsprog, som Nye Borgerlige tilsyneladende ikke er stødt på.

Det lød umiddelbart som et strategisk og politisk kløgtigt skridt, da Nye Borgerlige forleden valgte at starte en indsamling til fordel for ytringsfriheden.

Formålet med indsamlingen var at skaffe de nødvendige økonomiske midler til at trykke muhammedtegningerne i de danske aviser. På kort tid fik partiet indsamlet imponerende 300.000 kr.

Men nu skal pengene betales tilbage.

Nye Borgerlige får alligevel ikke lov til at trykke muhammedtegningerne i de danske aviser.

Mens Berlingske og Weekendavisen nåede at takke ja til at spænde sig for partiets politiske vogn, blev det standset af tegningernes rettighedshaver, Charlie Hebdo.

I modsætning til de nævnte danske aviser, som udelukkende turde trykke tegningerne gennem et politisk parti, og dertilhørende hundredetusinder af annoncekroner, udviste Charlie Hebdo journalistisk integritet. 

Nu påstår Pernille Vermund, at hun kun kan gisne om, hvorfor Charlie Hebdo ikke vil tillade det. Det er direkte usandt, eftersom Charlie Hebdo har udtalt præcist, hvorfor hverken satire-avisen eller dennes tegnere vil tillade det:

'I enighed med tegnerne har Charlie Hebdo ikke givet sit samtykke til dette skridt fra et politisk parti (Nye Borgerlige), med hvilket vi ikke har nogen idéer fælles med'.

Man må således antage, at Vermund betragter sine vælgere og følgere som decideret dumme og uoplyste.

Det kræver jo ikke ligefrem den skarpeste kniv i skuffen at regne ud, at det naturligvis handler om, at man ikke vil tabe ansigt nu, hvor man nærmest har ført sig frem som tegningernes vogtere, men i stedet må sande, at tegnerne hverken vil vogtes af eller slås i hartkorn med Nye Borgerliges såkaldte værdier.

Med andre ord en verbal lussing fra Charlie Hebdo til Pernille Vermund og hendes bagland. Cadeau til Charlie Hebdo, der altså nægter at lade sig selv og tegningerne spænde for en politisk vogn eller politisk orientering.

Ytringsfriheden har ikke en politisk farve eller politisk orientering. Ytringsfriheden er et demokratisk grundprincip. Dét værner Charlie Hebdo på forbilledlig vis om.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
190 kommentarer
Vis kommentarer