Pædofili og politiske populister

'Siden det elendige folketingsvalg i 2019 har mere eller mindre hvert eneste træk i Dansk Folkeparti virket desperat og givet hårdt bagslag. Når man har trådt ved siden af nok gange, forfalder man desværre til utålmodige og populistiske valg,' skriver Nima Zamani i anledning af DF's forslag om forbud mod børnesexdukker. Modelfoto 
'Siden det elendige folketingsvalg i 2019 har mere eller mindre hvert eneste træk i Dansk Folkeparti virket desperat og givet hårdt bagslag. Når man har trådt ved siden af nok gange, forfalder man desværre til utålmodige og populistiske valg,' skriver Nima Zamani i anledning af DF's forslag om forbud mod børnesexdukker. Modelfoto 

Nima Zamani. Jurist og tidl. vært på Radio24syv

Fredag var jeg tilskuer i folketingssalen, da Dansk Folkeparti fremsatte forslag om at forbyde børnesexdukker i Danmark.

På tværs af de fleste partier var der enighed om, at man skal gøre alt for at bekæmpe seksuelle overgreb begået mod børn. Men det var tydeligt, at politikerne fra stort set samtlige partier var skyldige i at skylle danskernes skattekroner væk. De satte gang i hele det statslige lovgivningsapparat blot for at konstatere det uomtvistelige, at pædofili er forkert.

Derfra var der ikke tale om andet end rene mavefornemmelser, hvor særligt Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Nye Borgerlige misbrugte et alvorligt emne i symbolpolitisk og stemmefiskende øjemed.

Dansk Folkeparti, fordi de fremsatte forslaget. Siden det elendige folketingsvalg i 2019 har mere eller mindre hvert eneste træk i partiet virket desperat og givet hårdt bagslag. Når man har trådt ved siden af nok gange, forfalder man desværre til utålmodige og populistiske valg. 

Alle vil straffe pædofile. Alle vil hjælpe børn. 

Med forslaget om at forbyde børnesexdukker, som man, grundet manglende forskning indenfor området, ikke ved en dyt om, er der mange billige og hellige point at hente. 

Og Socialdemokratiet fulgte bare hovedløst trop. Det er efterhånden ingen hemmelighed, at Socialdemokratiets fremgang er blevet til DFs undergang, fordi førstnævnte kopierer sidstnævnte. Socialdemokratiet er Dansk Folkeparti i finere og mere politisk korrekte klæder.

Nye Borgerlige gik i behandlingen af forslaget mærkeligt meget op i forskning og fakta. Pernille Vermund indtog talerstolen, hvorfra hun tog afstand til pædofili, men fritstillede sine medlemmer, fordi hun manglede viden omkring, hvorvidt et forbud mod børnesexdukker er vejen frem. 

To ud af fire tilstedeværende Nye Borgerlige-medlemmer (Thiesen og Vermund) gik dog personligt ind for et forbud, og der skal ikke mange kvalificerede tanker til at regne ud, at de to resterende (Lars Boje og Peter Seier) også går ind for en kriminalisering af børnesexdukker. Mildere straffe og forebyggelse har jo aldrig præget Nye Borgerliges politik. 

Således var dette en god anledning for NB til at lade som om, at de for første gang nogensinde var interesserede i fakta og forskning. Det er decideret grinagtigt, når det hverken er tilfældet på klimaområdet, hvor Lars Boje benægter vandstigningen i verdens have. Og på udlændingeområdet, hvor Mette Thiesen hænger uskyldige muslimer ud som kriminelle og terrorister.

Vi har ingen ide om, hvorvidt børnesexdukker vil have en forebyggende effekt i kampen mod pædofiles misbrug af børn eller om de pædofile via børnesexdukker vil føle sig yderligere fristet til at misbruge børn. Men tænk engang, hvis førstnævnte var tilfældet. 

Venstre, Radikale Venstre og Liberal Alliance var de eneste partier, der anerkendte dette og ikke hoppede med på populismens ignorante vogn, hvor vælgernes umiddelbare vrede over pædofile syntes mere vigtig end de børn, der rent faktisk risikerer at blive udsat for pædofili. 

Pædofili er en sindslidelse, og det er dokumenteret, at dydig pædofili findes. Pædofile, der erkender, at de er syge og tilkendegiver, at de hele livet har kæmpet for, og fortsat vil kæmpe for, ikke at gøre børn fortræd. Det ville på alle måder give mening at lade dem få afløb via en børnesexdukke, hvor intet andet end plastik ender med at gøres fortræd. 

Hvis man ikke bare er ude efter stemmer, men reelt ønsker at hjælpe børnene, giver det ingen mening at forbyde noget, man ikke ved en dyt om. Særligt ikke, når der findes dét væsentlige og saglige argument, at børnesexdukkerne muligvis kan afhjælpe pædofiles trang til at begå overgreb mod børn. 

Børnenes reelle statsminister skal man stadig kigge langt efter. 

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
113 kommentarer
Vis kommentarer