Annonce:
Annonce:

Pernille Vermunds lemfældige forhold til fakta

Annonce:
Følg Opinionen

Nima Zamani. Jurist og vært på Den Uafhængige

Der er store integrationsmæssige problemer i Danmark. Og endnu større integrationsmæssige problemer i Sverige, hvor bestemte områder er stærkt præget af kriminalitet. Der findes områder, hvor politiet ikke kan rykke ind på grund af risiko for angreb.

Der er nok af problemer at tage fat i, hvis man som udlændingekritisk parti skal argumentere for asylstop. Alligevel bliver Pernille Vermund fra Nye Borgerlige ved med at pynte på tallene, når hun bruger Sverige som skræmmebillede på fejlslået integration.

D. 9. februar gik hun, her på Opinionen, til angreb på venstreorienterede, David Trads. Hun beskyldte ham for at bruge alternative fakta.

Annonce:

Jeg medgiver, at David Trads’ holdninger til tider kan forekomme virkelighedsfjerne. Men det er ikke årsagen til, at jeg bringer det op. Årsagen er, at Pernille Vermund selv er skyldig i det, hun anklagede David Trads for: at bruge alternative fakta.

D. 20. februar skrev Vermund et indlæg på Opinionen, hvor hun kritiserede Sverige. Hun skrev, at Danmark ender som Sverige, hvis politikerne ikke gør noget ved flygtningesituationen. Hun skrev i den forbindelse, at 55 boligområder i Sverige er ude af politiets kontrol.

Et halvt år før Vermunds indlæg, havde DR Detektor dog afsløret, at danske medier havde overdramatiseret tallene. Berlingske havde kørt en historie, hvori det fremgik, at politiet ikke kan operere i over 50 boligområder. Efter DRs afsløring erkendte Berlingske, at det var en overdramatisering. De rettede herefter fejlen.

Vermund brugte altså tallet på trods af DRs afsløring og Berlingskes rettelse. Og det fortsætter hun ufortrødent med.

Annonce:

Om tallet er korrekt eller ukorrekt, synes underordnet, så længe det kan bruges til at argumentere for Nye Borgerliges politik. I går skrev hun nemlig i endnu engang på Opinionen, at 55 boligområder i Sverige er ude af politiets kontrol.

DR Detektor tog i sin tid kontakt til forfatteren af den svenske rapport. Hun forklarede, at der findes 53 'udsatte områder'. Og 'udsatte områder' er ikke, som Pernille Vermund påstår, ensbetydende med, at området er ude at politiets kontrol. Det er ensbetydende med, at antallet af kriminelle beboere, arbejdsløse og ikke-uddannede er højt.

Ud af de 53 områder findes der 'kun' 15 særligt udsatte områder, som er kendetegnet ved, at der findes en generel modvilje mod at deltage i retssystemet, og hvor politiet har vanskeligt ved at udføre sit arbejde på grund af parallelsamfund. Rapporten slår endvidere fast, at der udelukkende findes ét område, hvor politiet decideret har mistet kontrollen.

Annonce:

Jeg køber gerne argumentet om, at svensk politi muligvis ikke ville indrømme, hvis de reelt havde mistet kontrollen i 55 områder. Det argument mister Pernille Vermund dog retten til at bruge, da hun ved anvendelsen af tallene jo anerkender rapportens indhold. Baggrunden for tallene interesserer hende dog ikke.

Jeg ved ikke, om det er bevidst, ubevidst eller ignorance. Men det lader ikke til, at Pernille Vermund har hverken tid eller lyst til at faktatjekke eller lave en simpel google-søgning, når det kommer til at skabe kløfter mellem muslimer og ikke-muslimer.

Det var vi også vidne til, da hun spredte propaganda i forbindelse med terror-angrebet i London forleden. Hun delte et billede af en muslimsk tørklæde-kvinde, der gik forbi en såret person på Westminster Bridge. Formålet var at pointere, at den muslimske kvinde var ligeglad med den sårede. Formålet var at skabe splittelse mellem muslimer og ikke-muslimer.

Vermund tog fejl, og hun har ikke sagt undskyld. Det kommer hun heller ikke til.

Annonce:

Pernille Vermund er med stor sandsynlighed kommende folketingspolitiker. Hun skal lovgive i dette land. Det giver anledning til stor bekymring, at en kvinde, der skal være lovgiver, gang på gang pynter på sandheden, og bruger allerede tilbageviste tal. Problemerne i Sverige er ikke til at omgå.

Men det legitimerer ikke Pernille Vermunds lemfældige forhold til fakta.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
109 kommentarer
Vis kommentarer
Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: