Radio24syv var mere folkelig og jysk end Tulle

'Det mest paradoksale ved situationen er, at den radiokanal, Tulle havde en betragtelig aktie i at lukke, fordi den efter hans mening ikke nåede ud til hele Danmark, var i større kontakt med befolkningen end Danske Folkepartis formand selv,' skriver Nima Zamani om DF-lederens lod i at lukke Radio24syv. Foto: Jens Dresling
'Det mest paradoksale ved situationen er, at den radiokanal, Tulle havde en betragtelig aktie i at lukke, fordi den efter hans mening ikke nåede ud til hele Danmark, var i større kontakt med befolkningen end Danske Folkepartis formand selv,' skriver Nima Zamani om DF-lederens lod i at lukke Radio24syv. Foto: Jens Dresling

Nima Zamani. Jurist og vært på Radio24syv

Indledningsvist skal jeg gøre opmærksom på, at jeg var en del af Radio24syv. Denne opdatering er således skrevet med en hvis portion ondt i røven.

Det ændrer dog ikke på realiteterne omkring Kristian Thulesen Dahl. Formanden for Dansk Folkeparti har, som partiets navn også indikerer, altid brystet sig af at være folkelig.

Men hvornår får vi at se, at han ikke blot er en elitær levebrødspolitiker i jakkesæt og slips?

Kristian Thulesen Dahl studerede erhvervsjura, hvorefter han gik direkte ind i politik. Hans CV er så tomt, at der ifbm. med aftjent værnepligt står skrevet, at han efterfølgende var 'konstabel af reserven'. Det lyder måske af noget, men det er intet. Det svarer groft sagt til at skrive på CVet, at man har spillet for det danske landshold, selvom man blot var bolddreng.

En konstabel af reserven stiller sig til rådighed i tilfælde af krig i Danmark. Ikke udstationering. Og i øvrigt heller ikke forpligtende. I tilfælde af invasion kan man således ringe til reserven, Tulle, der stadig bare kan sige 'nej tak'.

Siden den forhenværende hjemmehjælper Pia Kjærsgaard har Dansk Folkeparti ikke haft en formand i øjenhøjde med den danske befolkning. Det mærker partiet for alvor konsekvenserne af nu. Men Tulles ego er simpelthen for stort til erkendelse. Så stort, at han benægter den shitstorm, der pt. udspiller sig på hans sociale medier. Helt som en Rasmus Paludan-type opfører han sig ud fra ligningen om, at al omtale er god omtale.

Med andre ord: Jo større en idiot, desto mere populær.

Kristian Thulesen Dahl påstår, at han elsker sit parti. Han påstår også, at han elsker Danmark. Men Kristian Thulesen Dahl elsker udelukkende Kristian Thulesen Dahl.

Det mest paradoksale ved situationen er, at den radiokanal, Tulle havde en betragtelig aktie i at lukke, fordi den efter hans mening ikke nåede ud til hele Danmark, var i større kontakt med befolkningen end Danske Folkepartis formand selv.

Det bekræfter den enormt entydige kritik af Tulle inde på hans egne sociale medier. Der vrimler med almindelige danskere, herunder vælgere udenfor København, der giver udtryk for, at han har dræbt det nærvær, der var mellem lytterne og radiokanalen.

Lad os bare lige dvæle ved spørgsmålet om, hvorvidt Thulesen Dahl har CVet til overhovedet at forstå det danske folk udenfor København. Han er jo pragteksemplet på den stereotype københavnersnude, han så evigt og alt selv langer ud efter eller forsøger at gøre arbejdsløse til fordel for provinsen.

En ægte djøffer, der aldrig har haft snavsede fingre i form af et rigtigt voksentarbejde. En ægte skrivebordstomat, der er gået direkte fra erhvervsjura til politik.

Ganske vist kan man virke folkelig, og som om man giver en kæft for Jylland, hvis man spiser røde pøller og taler med jysk dialekt. Men man bliver ikke en folkelig politiker af at putte noget bestemt i munden eller lyde på en bestemt måde. Man bliver en folkelig politiker af at udrette noget.

Dette noget udrettede 24syv - for hele Danmark.

Dette noget udrettede Kristian Thulesen Dahl hverken for sine vælgere, der forsvandt efter sidste valg, eller vælgerne, der nu er forsvundet på grund af lukningen af 24syv.

Jeg vil gå så langt at sige, at hans vælgere følte sig mere hørt af 24syvs mange af jyske, fynske og sjællandske stemmer i æteren end af Tulle selv.

Tillykke Tulle, du har været så længe bag Folketingets tykke vægge i hovedstaden, at du har glemt, hvad det konkrete Danmark vil ha'.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
52 kommentarer
Vis kommentarer