Undrer du dig ikke, Pernille?

'Jeg skriver dermed ikke, at du bærer ansvaret for alle de voldsforherligende og psykopatiske kommentarer på dine sociale medier. Sådan er du jo ikke selv.
Men undrer du dig ikke,' spørger Nima Zamani Nye Borgerliges leder. Foto: Jens Dresling/Polfoto
'Jeg skriver dermed ikke, at du bærer ansvaret for alle de voldsforherligende og psykopatiske kommentarer på dine sociale medier. Sådan er du jo ikke selv. Men undrer du dig ikke,' spørger Nima Zamani Nye Borgerliges leder. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Nima Zamani. Jurist og vært på Den Uafhængige

Kære Pernille Vermund,

Jeg kritiserer dig ofte med hårde vendinger. Dét mener jeg, der er mange grunde til. Men jeg medgiver, at jeg til tider bliver uforsonlig i min retorik. Det nytter jo ikke noget. Det er bare svært at undgå, når du som magthaver - og således rollemodel for mange - render rundt og kræver retten til at kalde folk fra Mellemøsten for ’perkere’.

Men nok om det. Nu vil jeg så forsøge at være dét bedre menneske. Jeg har skrevet et hav af spydige og kritiske klummer OM dig. Nu skriver jeg en sober og kritisk klumme TIL dig.

I sidste uge afbrændte vrede demonstranter en dukke af statsminister Mette Frederiksen. På maven af dukken hang et skilt med skriften: HUN MÅ OG SKAL AFLIVES!

Du greb efterfølgende til tasterne på Twitter, hvor du skrev:

’INGEN skal trues på livet for deres politiske holdninger eller handlinger. INGEN!’

Jeg er rørende enig. Det er de fleste vel. Bortset fra dem, der satte ild til dukken, selvfølgelig. Men godt, at du som magthaver og offentlig person tog entydigt afstand fra afbrændingen.

Dét undrer mig dog, at du lige pludselig tager så entydigt afstand fra, at folk trues på livet for deres politiske holdninger eller handlinger, når lige præcis den slags ubehageligheder er helt almindelig hverdagskost - der står frit hen - på netop dine sociale medier.

Jeg har været inde på din Facebook-side. Her laver du opslag om alt, hvad der er politisk relevant og aktuelt. Men du laver også opslag, hvor du skriver, at du væmmes ved Morten Østergaard. Du giver ham ligeledes indirekte skylden for terrortruslen i Danmark, fordi du forbinder truslen med De Radikales lempelige udlændingepolitik.

Jeg har gransket dine følgeres/vælgeres kommentarer til disse opslag, hvor du i øvrigt selv agerer uforsonligt og spydigt. Hermed nogle eksempler:

Klaus (Topfan): ’Alt der har med islam at gøre skal udslettes’

Jakob: ’Må han rammes af en dødelig sygdom’

Tommy: ’Hvis der skulle komme terror i DK, må man håbe, at Østergaard, Skipper og Zenia Stampe ryger med i det’

Kenny: ’Håber, han (Morten Østergaard, red.) bliver bombet en dag’

Carl: ’Han (Morten Østergaard, red.) skulle satme have skåret hovedet af’

Stina: ’Han (Morten Østergaard, red.) skulle have været fjernet med en glohed strikkepind, mens tiden var’

Ja, listen er lang, og jeg kunne blive ved, men der er også en grænse for mængden af spalteplads. Det ved du, fordi du selv er klummeskribent her på ’Opinionen’.

Jeg skriver dermed ikke, at du bærer ansvaret for alle de voldsforherligende og psykopatiske kommentarer på dine sociale medier. Sådan er du jo ikke selv.

Men undrer du dig ikke over, at de finder vej til netop dig? Skænker du det ikke en eneste tanke, at netop du og dit parti appellerer til dem? Finder du det ikke foruroligende, at de tilsyneladende føler, at deres had kan blive fodret hos netop dig?

Hadefulde vælgere/følgere flokkes i kommentarfelterne til dine opslag, og du hverken sletter eller tager afstand fra det - selvom du regelmæssigt er yderst aktiv i samme kommentarfelter.

Jeg håber, du vil tage til efterretning, at samme drabsforherligende adfærd, som du forleden tog så markant afstand fra i forbindelse med afbrændingen af statsminister-dukken, præger dine sociale medier i så omfattende en grad, at det ikke er til at tage fejl af.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
95 kommentarer
Vis kommentarer