Venstrefløjens racister

Zamani har tidligere været socialarbejder i Gellerup. Foto: Ritzau/Gregers Tycho
Zamani har tidligere været socialarbejder i Gellerup. Foto: Ritzau/Gregers Tycho

Nima Zamani. Jurist og vært på Den Uafhængige

Hvis en hvid person siger, at der er problemer med indvandrere og flygtninge, er vedkommende racist. Hvis en brun siger, at der er problemer med indvandrere og flygtninge, er vedkommende racist. Det betyder med andre ord, at man ikke kan og må tale om problemer med indvandring og flygtninge i Danmark. I hvert fald, hvis du spørger den hykleriske og yderste del af venstrefløjen.

For et par uger siden skrev jeg en klumme her på Opinionen om indvandrerdrenge, der opfører sig exceptionelt dårligt i det offentlige rum. Jeg tilføjede sort på hvidt, at det selvfølgelig ikke gælder alle indvandrerdrenge. Jeg tilføjede ligeledes, at jeg har forståelse for, at det kan være svært at finde overskud til at opdrage sine drenge, når man kommer til Danmark som flygtning.

Alligevel medførte det, at personer fra den yderlige del af venstrefløjen, som foregiver at være imod racisme, nu kalder mig ’white washed’, ’Uncle Tom’ og ’kokosnød’. Det giver anledning til at stille det nærliggende spørgsmål: Hvem er de egentlige racister?

Det er naturligvis ikke mig. Det er hyklerne, som foregiver at være anti-racister, men konstant vurderer mine holdninger ud fra min hudfarve.

Jeg har været socialarbejder i Gellerup og Nordvest. Jeg har velvilligt brugt min tid og kvalifikationer på at hjælpe flygtninge og indvandrere. Jeg fik en elendig løn for det, men det var underordnet, fordi lysten til at hjælpe mennesker, hvis historie minder om mine forældres, ansporede mig.

Alligevel skal jeg stå model til hyklere fra venstrefløjen, der ikke selv kan høre, hvor racistiske de er, når de giver mig øgenavne baseret på min hudfarve.

Når man siger, at en person er ’white washed’ eller ’Uncle Tom’, siger man også, at man kræver, at vedkommende skal have en bestemt holdning, fordi han er brun. Har han ikke denne holdning, lever han ikke op til sin hudfarve og burde således udstødes fra den brune ’klan’.

Der er altså tale om hvide danskere fra venstrefløjen, som mener, at mine holdninger og argumenter er mindre værd på grund af min hudfarve. Det minder om apartheid, hvor mennesker bliver klassificeret efter racegrupper.

Disse racistiske hyklere fra venstrefløjen betragter sig selv som mangfoldige og tolerante verdensborgere. Men deres holdninger er næsten mere fordomsfulde og racistiske, end dem man finder på den yderste højrefløj.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
113 kommentarer
Vis kommentarer
Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.