Stram Kurs er groteske 

'Muslimhadet har med denne demonstration taget nye højder i Danmark. Der er ikke et eneste fortilfælde i Danmark, hvor ekstremister har demonstreret til en begravelse,' skriver Ózlem Cekic om Stram Kurs' optræden fredag. Foto: Philip Davali
'Muslimhadet har med denne demonstration taget nye højder i Danmark. Der er ikke et eneste fortilfælde i Danmark, hvor ekstremister har demonstreret til en begravelse,' skriver Ózlem Cekic om Stram Kurs' optræden fredag. Foto: Philip Davali
Følg Opinionen

Özlem Sara Cekic. Foredragsholder, samfundsdebattør og tidligere folketingsmedlem. Skriver om værdipolitik, social og sundhedspolitik.

Forestil dig et barn på 11 måneder. Ikke en af dem, der hopper rundt og laver ballade og smiler, så man kan se de nye tænder.

Nej! Forestil dig et 11 måneder gammelt, lille menneske, som ligger fuldstændig stille. Der er hverken lys i øjnene eller farver på kinderne. Huden er kold og hænderne slappe.

Sådan et barn lå i en kiste i en rustvogn foran Islamisk Trossamfund på Dortheavej i København. Hvad der var grunden til, at livet sluttede så brat for det barn, ved vi ikke. Vi ved heller ikke, om det var en dreng eller en pige, og hvad forældrene kaldte barnet, når de kyssede og krammede det. 

Det eneste, vi ved, er, at en flok hjerteløse mænd fra Stram Kurs dukkede op til begravelsen. Uden at vise den mindste pli og anstændighed begyndte de at sabotere en barnebegravelse. Selv synet af en lille bitte kiste i en rustvogn stoppede dem ikke. Uden at vise tegn på medmenneskelighed og empati fortsatte de deres råberi til trods for, at forældrene var knuste over tabet af deres barn.

Forældrene reagerede ikke, da Paludans fodfolk uanstændigt brød den uskrevne regel, der gælder til alle begravelser i hele verden: At man viser respekt for de døde og de efterladte. 

Søren Pind skrev på twitter: 'Hvis mit barn blev begravet, og myndighederne ikke sikrede, at det kunne foregå værdigt, fordi der stod gale mennesker og optrådte helt utilbørligt, kan jeg ikke love, det ikke ville ende fysisk. Jeg kan nærmest garantere det. Nok er nok ift Paludan.'

Forældrene kunne sagtens havde reageret med vrede eller vold. Det havde været forståeligt. Men deres fornuft vandt over deres følelser. For selv i deres håbløshed og smerte over at miste et barn udviste de tolerance over for de mest intolerante i dette land.

Barnets forældre og meningheden i Islamisk Trossamfund er rollemodeller. Sikke et overskud og ordentlighed. De skal have et stort tak for at bevare værdigheden.

Muslimhadet har med denne demonstration taget nye højder i Danmark. Der er ikke et eneste fortilfælde i Danmark, hvor ekstremister har demonstreret til en begravelse.

Det er nødvendigt, at vi fordomsfrit taler om, hvordan vi kan forebygge og bekæmpe muslimhadet. 

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
249 kommentarer
Vis kommentarer
'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind