Annonce:
Annonce:

Danske Bank griner danskerne op i ansigtet – igen

Bestyrelsesformand Karsten Dybvad og Danske Bank vil forgylde aktionærerne med 7,3 mia. kr. i udbytte midt i en økonomisk krise. Stop al hjælp til banker, der uddeler gaver til ejerne, siger Pelle Dragsted. OLFOTO
Bestyrelsesformand Karsten Dybvad og Danske Bank vil forgylde aktionærerne med 7,3 mia. kr. i udbytte midt i en økonomisk krise. Stop al hjælp til banker, der uddeler gaver til ejerne, siger Pelle Dragsted. OLFOTO
Annonce:
Følg Opinionen

Pelle Dragsted. Medlem af Enhedslisten.

Syv milliarder – ja faktisk en anelse mere. Så meget vil Danske Bank udbetale i udbytter til deres aktionærer på bankens kommende generalforsamling.

Det sker i en situation, hvor Danmark formentlig er på vej mod en historisk, økonomisk krise hvor virksomheder, selvstændige og husholdninger kommer til at stå med alvorlige finansielle udfordringer. Og hvor bankerne selv risikerer at komme til at lide store tab.

Når Danske Bank udbetaler milliardudbytte til deres - primært udenlandske - aktionærer, så tømmer de ud af egenkapitalen. Det betyder for det første, at de kan låne færre penge ud til trængte borgere og virksomheder. Og for det andet at de bliver mindre robuste overfor en krise, hvor mange af deres kunder ikke vil kunne indfri deres gæld.

Annonce:

Det sidste øger risikoen for, at Danske Bank igen vil komme i økonomiske problemer ligesom de gjorde i 2008, hvor banken kun blev reddet af enorme skatteyderbetalte redningspakker. 
Om få måneder risikerer vi altså, at skatteyderne ligesom sidst må træde til for at rydde op efter Danske Banks uansvarlighed med milliardstøtte og statsgarantier.

Bankens planer om at forgylde aktionærerne sker på trods af, at regeringen netop har sikret dem en række fordelagtige statsgarantier, og på trods af at både regeringen og nationalbanken har advaret bankerne mod at udbetale udbytte.

Det er ganske enkelt ufatteligt, at Danske Bank vil afprøve danskernes tålmodighed igen. Efter at være blevet reddet af skatteyderne i 2008 har banken udmærket sig ved at være involveret i skatteunddragelse og hvidvask af historiske dimensioner. Samtidig er gebyrer og bidrag på boliglån skruet markant i vejret.

Denne gang bør regeringen sætte foden ned. Danske Bank, og de øvrige banker, skal ikke have adgang til en eneste skatteyderbetalt hjælpepakke eller statsgaranti, før de lover at annullere planerne om gaveregnen over aktionærerne. 

Annonce:

Vi skal ikke en gang til finde os i, at finanssektoren nok en gang gør nar ad danskerne for vores egne penge. 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
245 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: