Annonce:
Annonce:

Hvorfor lyver I altid om EU?

Ja-partierne holder pressemøde i 2015 om afstemningen om retsforbeholdet.
Ja-partierne holder pressemøde i 2015 om afstemningen om retsforbeholdet.
Annonce:
Følg Opinionen

Pelle Dragsted. Medlem af Enhedslisten.

I disse dage vedtager folketinget den nye mellemstatslige aftale med Europol.

En aftale, som betyder, at dansk politi også efter 1. maj 2017 forsat vil have fuld adgang til Europols forbryderregister og forsat kan samarbejde med de andre europæiske politimyndigheder i jagten på kriminelle.

Det var ellers ikke det indtryk, som politikere fra EU-partierne og såkaldte eksperter gav under og efter folkeafstemningen om afskaffelsen af retsforbeholdet d. 3 december.  Her fik vælgerne og partier på NEJ-siden tudet ørene fulde af, at et nej til afskaffelsen af retsforbeholdet ville betyde, at Danmark ikke længere kunne deltage Europol-samarbejdet. Og skulle det utænkelige lykkedes, at Danmark fik en aftale med Europol, ja så ville det tage årevis.

Lad os bare tage et par eksempler, på hvad vi måtte lægge ører til: 

Annonce:

'Hvis det nu går hen og bliver et nej, så beholder vi retsforbeholdet, sådan som det er i dag. Og så betyder det altså ikke, at tingene er, som de har været. Så betyder det, at Danmark må forlade Europol.' (Nick Hækkerup (S), 20. september 2015).

'Det er usandsynligt, at Danmark får en parallelaftale med EU-Kommissionen om EU's politisamarbejde, Europol.'  (Margrethe Vestager (R) 30. september 2016).

'Vi kan bare få parallelaftaler, siger de hele tiden. Men de glemmer at fortælle, at 'gu' kan vi da ej'.'  (Margrete Auken (SF), 5. september 2015).

'Jeg synes, det ville være skrækkeligt, hvis vi røg ud af Europol - det er simpelthen for alvorligt. Og en parallelaftale tager 4-6 år, 4-6 år!'  (Søren Pape (K), 28. november 2015).

'Til forskel fra historien er der nu den særlige situation, at vi glider ud af Europol-samarbejdet, hvis ikke vi får vores forbehold gjort om, så vi kan vælge os til.' (Lars Løkke Rasmussen (V) 20. maj 2014).

Annonce:

Det er desværre ikke første gang, at EU-partierne fører skræmmekampagne og forsøger at føre vælgerne bag lyset, når vi skal diskutere EU. Det er faktisk helt notorisk, at hver gang danskerne skal stemme om EU, så sætter løgneapparatet og skræmmekampagnerne i gang.

I 1986 op til folkeafstemningen om det indre marked erklærede daværende statsminister Poul Schlüter, at 'Unionen er stendød, når vi stemmer JA på torsdag'. 

Poul Nyrup udtalte som statsminister i sin tid, at grænsen for EU’s indblanding gik ved spørgsmålet om, hvordan vi indrettede vores velfærds-, fordelings- og socialpolitik. 

Og under folkeafstemningen om euroen i 2000 fremturede EU-partierne med alle mulige skrækscenarier om alle de ulykker, som ville ramme Danmark, hvis afstemningen endte med et nej. 15.000 tabte arbejdspladser, et årligt tab i reallønnen på 5.450 kr. for en gennemsnitlig lønmodtager og politisk isolation, var bare nogle af dem.

Alt sammen har siden vist sig at være forkert.

Annonce:

Det er helt fair, at der er uenighed om EU-spørgsmålet mellem partierne i Folketinget. JA-partierne ønsker, at EU skal bestemme mere, det gør vi i Enhedslisten ikke.

Men hvor ville det dog være rart, hvis vi fremover kunne få en fair og ordentlig EU-debat, hvor de EU-glade partier fortalte åbent og ærligt om deres politik og ønsker for Danmark, frem for igen og igen at forsøge at presse den danske befolkning til at sige ja til mere magt til EU med løgne og skræmmekampagner.

Vi kan nu glæde os over, at det lykkedes Danmark at indgå en god mellemstatslig aftale med Europol og samtidig bevare vores retsforbehold. Heller ikke denne gang gik EU-partiernes skræmmescenarie altså i opfyldelse. 

Det vil nok være en god idé at huske os selv på, næste gang JA-partierne finder på at prøve at overdrage mere af vores selvbestemmelse til EU.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
43 kommentarer
Vis kommentarer
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: