Nej, han er ikke islamist, Mette

Det er ' helt og aldeles uacceptabelt at bruge sin platform til at sprede deciderede løgne om specifikke menige medborgere,' skriver Pelle Dragsted og opfordrer Nye Borgerliges Mette Thiesen til at undskylde for at kalde en borger islamist. Foto: Mikkel Khan Tariq
Det er ' helt og aldeles uacceptabelt at bruge sin platform til at sprede deciderede løgne om specifikke menige medborgere,' skriver Pelle Dragsted og opfordrer Nye Borgerliges Mette Thiesen til at undskylde for at kalde en borger islamist. Foto: Mikkel Khan Tariq

Pelle Dragsted. Medlem af Enhedslisten.

Kære Mette Thiesen, du er for få måneder siden blevet valgt til folketinget. Vores folkestyres fineste og vigtigste hverv, som jeg også selv tidligere har bestredet.

Jeg er helt uenig med dine politiske holdninger. Men jeg har samtidig den dybeste respekt for det demokratiske mandat som du har fået tildelt ved folketingsvalget.

Men med det mandat følger også et demokratisk ansvar. Et ansvar overfor folkestyret.  Uanset politisk farve.

Og det ansvar indebærer, at det selvfølgelig er helt og aldeles uacceptabelt at bruge sin platform til at sprede deciderede løgne om specifikke menige medborgere.

Det ansvar svigter du, når du på din facebook-side helt og aldeles grundløst beskylder sygeplejersken Harun Demirtas for at være islamist og ville islamisere Danmark.

Harun Demirtas er så langt fra islamist, som man kan komme. Han er sekulær. Han er demokrat. Og han er dertil bøsse og kæmper for homoseksuelles rettigheder. Alene det sidste faktum burde være tilstrækkeligt til modbevise gyldigheden af dine påstande. Islamister ønsker homoseksuelle dømt til døden. Eller kaster dem ud fra høje huse. 

Du har været i en verbal infight med Harun Demirtas i en række debatindlæg. I er hamrende uenige. Gnisterne er føget. Og sådan skal det være i politik. Men der skal også være en ordentlighed. Og den ordentlighed påhviler i særlig grad medlemmer af folketinget. Man bruger ganske enkelte ikke sin magtfulde talerstol til at lyve eller sprede falske anklager mod menige medborgere. Med magt følger ansvar.

Forestil dig selv at være borger og blive udstillet på et fuldstændigt falsk grundlag af en magtfuld politiker.

Det kan godt være, at dine følgere jubler over dit opslag. Men det folkestyre som vores forældre, bedsteforældre, oldeforældre og tipoldeforældre har bygget op og værnet om – det græder.

Og ja, jeg kender godt det sus, det kan give, når likes og rosende kommentarer vælter ind på facebook fra ligesindede.  Men mit råd til dig ville alligevel være: Løsriv dig lige fra Facebooks rygklapper-fora. Sæt dig i et rum alene. Tænk.  Og overvej, om du virkelig vil forvalte dit demokratiske mandat og det ærefulde hverv, du er blevet tildelt, på den måde.

Stik Harun Demirtas en undskyldning – ikke for uenigheden, men for de usande beskyldninger, som du har spredt. Og så brug dit demokratiske mandat til at kæmpe med alt, hvad du har, for det, du tror på.  Men med ærlighed og med respekt for det folkestyre – som du – ligesom jeg – i et lille øjeblik af en lang historie har  æren at tjene. 

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
109 kommentarer
Vis kommentarer