Så blev vi alle snydt igen

Pelle Dragsted. Medlem af Enhedslisten.

12 milliarder kroner! 

Så meget har den australske kapitalfond Macquire stukket i lommen, efter de har solgt deres aktier i Københavns lufthavn. Det svarer til mere end 2.000 kr. for hver eneste dansker.

De 12 milliarder kroner kunne i stedet have været vores alle sammens, hvis ikke et flertal I Folketinget i 90´erne havde privatiseret vores vigtigste nationale lufthavn i Kastrup.

Historien er den samme hver gang. Vi så det med Tele Danmark. Vi så det med DONG, og nu ser vi det med Lufthavnen. Politiske flertal på Christiansborg sælger, uden at spørge befolkningen, ud af vores nationale infrastruktur, og smarte kapitalfonde tjener på få år milliarder.

Og endda milliarder som de oveni købet gør alt for at undgå at betale skat af.

Det er næsten grinagtigt, at de partier, der har deltaget i bortforæringerne af vor fælles værdier, samtidig opfatter sig selv og ofte beskrives som de 'økonomisk ansvarlige partier.'

Og det er tankevækkende, at de partier, som ellers har travlt med at tale om at beskytte Danmark og danske værdier, er dem, som står i spisden for at sælge ud af vital infrastruktur til udenlandske spekulanter.

Det mest bitre er, at det sikkert vil gentage sig. Så længe danskerne bliver ved med at stemme på de gamle partier, som åbenbart er helt ude af stand til at lære af de dårlige erfaringer.

Efter min mening burde tilfældige folketingsflertal slet ikke kunne sælge ud af vital infrastruktur. Det er jo ikke deres, men alles. Og når først der er solgt ud, så er det meget svært at få ejerskabet tilbage. Derfor burde ethvert større udsalg af fælles ejendom og infrastruktur kræve, at danskerne blev spurgt ved en folkeafstemning.

Havde det været tilfældet, tror jeg hverken DONG, Tele Danmark eller Lufthavnen havde været solgt, og milliarder af kroner kunne være havnet i fælleskassen i stedet for hos tvivlsomme spekulanter.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
36 kommentarer
Vis kommentarer