Bøde til blotter: 2.500, bøde for at afsløre blotter: 5.000 - hvad sker der?

Der er noget galt med et system, der dømmer en mor til en bøde på 5.000 kroner for at dele et billede af en blotter, som til gengæld slipper med en bøde på 2500 kroner.

En mand blotter sit lem for to små piger. Rikke Andersen, som er mor til en af pigerne, melder sagen til politiet. Og da hun får kendskab til mandens identitet ved hjælp af et overvågningskamera – som desuden viser forbrydelsen med alle ’detaljer’ – deler hun et billede af blotterens ansigt på facebook og beder civilsamfundet om hjælp.

Og indsatsen bærer frugt.

Takket være Rikke Andersens efterlysning bliver blotteren pågrebet af to taxachauffører, som foretager en civil anholdelse. Men selv om blotteren bliver dømt for sædelighedsforbrydelse mod de to små piger, så ender Rikke med en højere bøde for at efterlyse gerningsmanden, end gerningsmanden får for sin forbrydelse.

Det er dybt urimeligt.

I Danmark er retten til at passe på sig selv deponeret hos en statsmagt, der efterhånden lader til at være mere optaget af at værne om og udvide sine egne magtbeføjelser end at beskytte ofre og straffe gerningsmænd.

Straffen for seksuelle krænkelser mod børn skal op. Domstolene udnytter i dag slet ikke straframmen. En bøde er ikke straf nok. De skal i fængsel. Derfor må politikerne træde i karakter og sætte straffene op.

Børn mærkes for livstid, når voksne søger afløb for deres egne seksuelle drifter ved at misbruge børn og overskride deres grænser. Det skal samfundet ikke se igennem fingre med. Der skal slås hårdt ned. Ofrene er børn, og de skal beskyttes. Gerningsmanden skal straffes hårdt.

Det er godt, når danskerne hjælper hinanden for at øge trygheden i samfundet. Rikke skal ikke straffes for at efterlyse en blotter gennem sit netværk på Facebook. Hun skal belønnes og roses for sit initiativ.

Rikke forsøger at hjælpe os med at beskytte vores børn mod overgreb fra en syg seksualforbryder. Men politiet vælger at anklage hende, og domstolene dømmer hende hårdere end forbryderen.

Nye Borgerlige vil gøre det lovligt at efterlyse mistænkte forbrydere, når det er berettiget. Retter man derimod beskyldninger mod nogen, som viser sig at være uskyldig, må man tage sin straf og betale erstatning. Det er afgørende for vores retsfølelse, at lovgivningen indrettes, så forbrydere bliver straffet og ofre bliver beskyttet.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn og efternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen